eur:
394.74
usd:
371.13
bux:
66132.15
2024. április 16. kedd Csongor

Bántalmaztak két buszvezetőt

Rövid időn belül két vádemelésre is sor került Heves megyében olyan férfiakkal szemben, akik - egymástól függetlenül - tavaly ősszel a menetrend szerint közlekedő autóbuszok vezetőivel kerültek konfliktusba, majd ennek során az utasok jelenlétében bántalmazták őket.

Az egyik esetben egy 39 éves férfi volt az elkövető, aki 2016. október 10-én a 3-as számú főút halmajugrai elágazójánál hiába várakozott a Kecskemétről Egerbe közlekedő gyorsjárattal érkező gyermekére, mivel a távolsági busz - tekintve, hogy azon a helyen nem volt kijelölt megállóhelye - annak ellenére sem állt meg ott, hogy a fiú gombnyomással jelezte leszállási szándékát. A vádlott látta lassítás nélkül továbbhaladni az autóbuszt, ezért gépkocsijába ült, utánament, majd az úton elé vágott, amivel megállásra kényszerítette.

Ezután az ajtót kívülről döngetve felszállt a buszra, ahol trágár hangnemben számon kérte a vezetőn, hogy nem állt meg, majd őt – jobb karját, illetve ingének nyaki részét megragadva – rángatta és tenyérrel nyakon ütötte. Erőszakos magatartásával csak az utasok közbelépésére hagyott fel, majd ezt követően a gyermekével leszállt a járműről.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja az ingerült apát, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2016. november 23-án délután Tarnaleleszen bántalmazta az ott menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetőjét.

A férfi Szúcs községben szállt fel a járatra, ahol a sofőrnek egy szakadt 500 forintossal akarta kifizetni a viteldíjat, de mivel az nem fogadta el a hibás bankjegyet, a vádlott egy másikat adott helyette. Amikor azonban röviddel később a tarnaleleszi megállóban leszállni készült, és ezért az első ajtóhoz ment, „ez meg a tiéd” megjegyzéssel váratlanul orrba vágta a buszvezetőt, mellyel 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést okozott neki.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönt, és - emellett - pénzbüntetést is szabjon ki, az újabb bűncselekmények elkövetésétől történő hatékonyabb visszatartás érdekében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

A Fehér Ház szertefoszlatta Zelenszkij reményeit, az ukrán segélycsomagról folyik a vita Amerikában – Híreink az ukrajnai frontról kedden

Republikánus törvényhozók azt javasolták, hogy próbáljanak meg egy csak Izrael támogatására vonatkozó törvénycsomagot elfogadni. A Fehér Ház hétfőn azonban megismételte, hogy Joe Biden amerikai elnök nem fog jóváhagyni egy önálló, egyedül csak Izraelt támogató finanszírozási törvényjavaslatot, a csomagnak Ukrajna támogatását is tartalmaznia kell. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fölvetette, hogy a NATO-országok úgy segíthetnék az ukrán védekezést, ahogy tették azt Izraellel, de a Fehér Ház szerint a két ország esete teljesen más, az Egyesült Államok nem fog részt venni az ukrajnai harcokban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×