INFORÁDIÓ
2021. február 24. szerda
Mátyás

bántalmazás

buszsofőr

gyerek

pénzjegy

Bántalmaztak két buszvezetőt

InfoRádió

Rövid időn belül két vádemelésre is sor került Heves megyében olyan férfiakkal szemben, akik - egymástól függetlenül - tavaly ősszel a menetrend szerint közlekedő autóbuszok vezetőivel kerültek konfliktusba, majd ennek során az utasok jelenlétében bántalmazták őket.

Az egyik esetben egy 39 éves férfi volt az elkövető, aki 2016. október 10-én a 3-as számú főút halmajugrai elágazójánál hiába várakozott a Kecskemétről Egerbe közlekedő gyorsjárattal érkező gyermekére, mivel a távolsági busz - tekintve, hogy azon a helyen nem volt kijelölt megállóhelye - annak ellenére sem állt meg ott, hogy a fiú gombnyomással jelezte leszállási szándékát. A vádlott látta lassítás nélkül továbbhaladni az autóbuszt, ezért gépkocsijába ült, utánament, majd az úton elé vágott, amivel megállásra kényszerítette.

Ezután az ajtót kívülről döngetve felszállt a buszra, ahol trágár hangnemben számon kérte a vezetőn, hogy nem állt meg, majd őt – jobb karját, illetve ingének nyaki részét megragadva – rángatta és tenyérrel nyakon ütötte. Erőszakos magatartásával csak az utasok közbelépésére hagyott fel, majd ezt követően a gyermekével leszállt a járműről.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének elkövetésével vádolja az ingerült apát, akivel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2016. november 23-án délután Tarnaleleszen bántalmazta az ott menetrend szerint közlekedő autóbusz vezetőjét.

A férfi Szúcs községben szállt fel a járatra, ahol a sofőrnek egy szakadt 500 forintossal akarta kifizetni a viteldíjat, de mivel az nem fogadta el a hibás bankjegyet, a vádlott egy másikat adott helyette. Amikor azonban röviddel később a tarnaleleszi megállóban leszállni készült, és ezért az első ajtóhoz ment, „ez meg a tiéd” megjegyzéssel váratlanul orrba vágta a buszvezetőt, mellyel 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülést okozott neki.

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben felfüggesztett börtönt, és - emellett - pénzbüntetést is szabjon ki, az újabb bűncselekmények elkövetésétől történő hatékonyabb visszatartás érdekében.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018