eur:
393.15
usd:
367.29
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Vádat emeltek az iskolabusz balesete miatt

Vádat emeltek az iskolabusz balesete miatt

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a szeptemberben Ludastó közelében történt buszbaleset ügyében.

Az iskolabusz, amelyen 49 tanuló és két pedagógus utazott, tavaly szeptember 5-én délután, a tanítás után szállította haza a diákokat Érpatakra, egy olyan úton, ahol 7,5 tonnánál nehezebb járművek nem is közlekedhetnek. Az alig négy méter szélességű, egyenetlen felületű, oldalról növényzettel benőtt, vizes úton a vádlott a megengedett sebességgel haladt, de a kanyarokat nem láthatta be a dús növényzet miatt.

Az autóbusz és egy szemben haladó kistehergépkocsi egy időben érkezett a növényzet miatt be nem látható kanyarba, egymást későn észlelték, és a két jármű összeütközött.

Vádat emeltek az iskolabusz balesete miatt

A baleset következtében a kistehergépkocsi vezetője és egyik utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autóbuszon utazó két gyermek szintén súlyos sérüléseket szenvedett, még szakértői vizsgálatokra van szükség annak megállapításához, hogy maradandó fogyatékosság nélkül meggyógyulnak-e. Az iskolabusz utasai közül 20 diák, két pedagógus, illetve a sofőr, valamint a kistehergépkocsi másik utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádirat szerint a balesetért a buszvezető a felelős, mert a megengedettnél nagyobb össztömegű járművel közlekedett, sebessége nem felelt meg az út- és látási viszonyoknak, valamint nem vette figyelembe azt, hogy a keskeny úton a padkára kellett volna lehúzódnia ahhoz, hogy a két jármű egymás mellett elférjen. A nyomozás adatai szerint a kistehergépkocsi elhunyt vezetője is felelős a balesetért, de vele szemben a nyomozást a rendőrség megszüntette.

Az ügyész azt indítványozza a bíróságnak, hogy a vádlottat ítélje fogházbüntetésre, és tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze a közel 700 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×