INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

buszbaleset

ügyészség

iskolabusz

vádemelés

Vádat emeltek az iskolabusz balesete miatt

Vádat emeltek az iskolabusz balesete miatt

InfoRádió

Halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ügyészség a szeptemberben Ludastó közelében történt buszbaleset ügyében.

Az iskolabusz, amelyen 49 tanuló és két pedagógus utazott, tavaly szeptember 5-én délután, a tanítás után szállította haza a diákokat Érpatakra, egy olyan úton, ahol 7,5 tonnánál nehezebb járművek nem is közlekedhetnek. Az alig négy méter szélességű, egyenetlen felületű, oldalról növényzettel benőtt, vizes úton a vádlott a megengedett sebességgel haladt, de a kanyarokat nem láthatta be a dús növényzet miatt.

Az autóbusz és egy szemben haladó kistehergépkocsi egy időben érkezett a növényzet miatt be nem látható kanyarba, egymást későn észlelték, és a két jármű összeütközött.

Vádat emeltek az iskolabusz balesete miatt

A baleset következtében a kistehergépkocsi vezetője és egyik utasa olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az autóbuszon utazó két gyermek szintén súlyos sérüléseket szenvedett, még szakértői vizsgálatokra van szükség annak megállapításához, hogy maradandó fogyatékosság nélkül meggyógyulnak-e. Az iskolabusz utasai közül 20 diák, két pedagógus, illetve a sofőr, valamint a kistehergépkocsi másik utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádirat szerint a balesetért a buszvezető a felelős, mert a megengedettnél nagyobb össztömegű járművel közlekedett, sebessége nem felelt meg az út- és látási viszonyoknak, valamint nem vette figyelembe azt, hogy a keskeny úton a padkára kellett volna lehúzódnia ahhoz, hogy a két jármű egymás mellett elférjen. A nyomozás adatai szerint a kistehergépkocsi elhunyt vezetője is felelős a balesetért, de vele szemben a nyomozást a rendőrség megszüntette.

Az ügyész azt indítványozza a bíróságnak, hogy a vádlottat ítélje fogházbüntetésre, és tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze a közel 700 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018