eur:
394.29
usd:
370.33
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Magyar online áruházból származnak a Németországban lefoglalt fegyverek?

Németországban lefoglaltak 42 illegálisan vásárolt lőfegyvert, és az üggyel kapcsolatban eljárást indítottak 29 ember ellen - jelentették be szerdán Frankfurtban. Sajtóértesülések szerint a fegyverek egy Magyarországon üzemeltetett online áruházból származnak.

A frankfurti vámnyomozó hivatal szóvivője német hírportálok beszámolói szerint elmondta, hogy a 42 fegyver közül 10 éles lőfegyver, a többi pedig gumilövedék kilövésére alkalmas riasztófegyver. Mindkét típus csak engedéllyel tartható Németországban.

Az eljárás alá vont emberek között vannak, akiket a szélsőjobboldali szubkultúrához, illetve a Reichsbürger (birodalmi polgárok) nevű revizionista mozgalomhoz lehet sorolni - tette hozzá a szóvivő. A 25 és 72 év közötti embereket a fegyvertartásról szóló jogszabályok megsértésével gyanúsítják, pénzbüntetést vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztés büntetést is kaphatnak.

Az ügyben kedden házkutatást tartottak országszerte 33 helyszínen, a fegyverek mellett lefoglaltak lőszert, számítógépeket és adathordozókat. A hatóságok szerint a gyanúsítottak egy külföldön üzemeltetett online áruházban vásárolták a fegyvereket.

Több német lap úgy tudja, hogy egy Magyarországon üzemeltetett áruházról van szó, amely egy, a hatóságok előtt ismert német szélsőjobboldali férfihoz köthető, és a "migránsriasztó" (Migrantenschreck) néven működik.

A Berliner Zeitung című lap beszámolója szerint az egyik fegyvert azzal a szöveggel reklámozták, hogy a "60 Joule torkolati energia mindegyik menedékkövetelőt leteríti".

A Die Zeit című hetilap hírportáljának - Zeit Online - beszámolója szerint a 2016 eleje óta működő online áruháztól legkevesebb 198 német rendelt egy vagy több fegyvert.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×