eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Újabb kábellopások a HÉV-vonalakon

Ismét kábeleket loptak el több HÉV-vonalon Budapesten, a rongálás miatt 5,3 millió forintos kár keletkezett. Az elmúlt időszakban elkövetett kábellopásokkal a tettesek összesen 11 milliós kárt okoztak.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte: hétfőn késő este jelentették a szakemberek, hogy az 5-ös (szentendrei) HÉV vonalán az Árpád híd és a Filatorigát megállóhely között mintegy 480 méternyi tápkábelt loptak el. A vezetékeket a társaság még aznap éjjel pótolta, a lopással okozott kár 4,8 millió forint.

Keddre virradóra hasonló eset történt egy másik helyszínen, a 7-es (csepeli) HÉV Kvassay áram-átalakítójánál is, ott 30 méter kábelt loptak el, illetve megrongáltak két áramellátási szekrényt. Az eset a vonatforgalmat nem akadályozza, a helyreállítás megkezdődött, a becsült anyagi kár itt 500 ezer forint.

Múlt csütörtökön a 61-es villamos vonaláról tulajdonítottak el a tettesek mintegy 240 méter betáplálási kábelt, 2,5 millió forint kárt okozva. Egy nappal korábban a 3-as villamos és a 7-es HÉV vonaláról loptak el kábeleket. A HÉV-nél valaki megzavarhatta a tolvajokat, mert azok a már leszerelt, szétvágott kábeleket nem tudták elvinni, de a kár így is 2,5 millió forintra tehető. A 3-as villamos vonalán, a Bihari úti szakaszon 60 méter kábelt loptak el, a kár 780 ezer forint.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×