eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Lőfegyveres ámokfutó egy denveri moziban

Megölt 14 embert, és legalább 50-et megsebesített egy gázálarcot, golyóálló mellényt viselő, lőfegyveres 24 éves férfi péntek hajnalban a Colorado állambeli Denver egy mozijában, A sötét lovag: Felemelkedés című Batman-film vetítése közben - közölte a rendőrség.

Az eset a város Aurora nevű peremkerületében történt, egy bevásárlóközpontban helyi idő szerint hajnali fél egykor, fél órával a vetítés kezdete után. Tízen a helyszínen meghaltak, négy sebesült a kórházba szállítás közben vesztette életét. A rendőrség őrizetbe vette az ámokfutással gyanúsított férfit.

Aurora rendőrkapitánya elmondta: a fiatalember odaállt az egyik moziterem ajtajába, bedobott a terembe több palackot - amelyekből füst vagy könnygáz áradt -, és lövöldözni kezdett. Õrizetbe vétele után átvizsgálták az autóját, és egy puskát, valamint két pisztolyt találtak benne. Indítéka egyelőre nem ismert.

Egy szemtanú egy helyi tévéadónak nyilatkozva azt mondta: először kis robbanásokat halottak, és azt gondolták, azok a szomszédos teremben játszott filmben szerepelnek. Utána azonban sikítani kezdtek az emberek, és összegörnyedve menekültek a teremből.

Címlapról ajánljuk
Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Bizonytalan jövő: veszélybe kerülhetnek a tokaji és a villányi szőlőültetvények is

Sokkal több a megműveletlen hazai szőlőterület, mint a korábbi években. A probléma mára a nagy hagyományokkal és presztízzsel rendelkező borvidékeket is elérte. Az Agrárszektor főszerkesztője azt mondta az InfoRádióban, hogy folyamatosan romlik a munkaerő minősége is, miközben egyre több gazdaság veszteséges, így valószínűleg nehéz évek várnak a magyar borágazatra.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×