eur:
394.7
usd:
370.19
bux:
65162.43
2024. április 19. péntek Emma

Vérengzés Kulcson: túl van az életveszélyen az édesanya

Túl van az életveszélyen a Fejér megyei Kulcson történt, négy halálos áldozatot követelő brutális bűncselekmény Budapesten ápolt sérültje, a gyanúsított édesanyja. A Székesfehérváron ápolt sérült napokon belül hazatérhet, a gyanúsított nővérének azonban még hosszabb ideig a dunaújvárosi kórház traumatológiai osztályán kell maradnia - tájékoztatták a kórházak hétfőn az MTI-t.

A budapesti Honvédkórházban ápolt sérült - a hozzátartozóinak meggyilkolásával gyanúsított férfi édesanyja - túl van az életveszélyen - közölte Bazsó Péter, a Honvédkórház orvos-igazgatója.

Ismertetése szerint a 63 éves nőnek javult az állapota, már nincs szükség a mesterséges lélegeztetésre, így az intenzív osztályról is kikerült. Az orvos-igazgató hozzátette: további korrekciós műtétekre még szükség lesz.

Sándor Csaba, a Fejér Megyei Szent György Kórház ügyeletvezetője elmondta, hogy a székesfehérvári kórházban kezelt férfi állapota folyamatosan javul. Ha ilyen ütemben folytatódik a javulás, akkor napokon belül elhagyhatja az intézményt.

Mészáros Lajos, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház főigazgató-főorvosa egyelőre nem tudta megmondani, hogy az intézményben fekvő sérültet - a gyanúsított nővérét - mikor engedhetik haza. A szükséges helyreállító műtétek időpontja is bizonytalan, a sérült állapotának függvényében döntenek majd róla.

A hétvégén kihallgatták a székesfehérvári, illetve a dunaújvárosi kórházban fekvő két sérültet - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Németh-Kész Mónika hozzátette, a harmadik sérült, az édesanya még nincs kihallgatható állapotban.

A kulcsi családi bűncselekményre péntek délelőtt derült fény. A gyilkossággal gyanúsított Horváth Csanád Jutast a Terrorelhárítási Központ műveleti főosztályának tagjai még aznap elfogták a Fejér megyei településen.

A Székesfehérvári Törvényszék vasárnap döntött a gyanúsított 30 napos előzetes letartóztatásáról.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×