eur:
402.1
usd:
366.1
bux:
74032.43
2024. október 8. kedd Koppány

Szegedi gázrobbanás: a felújítást végző cég egyik alkalmazottját gyanúsítják

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 60 éves férfit a csütörtöki szegedi gázrobbanás ügyében; a detonáció következtében egy ember könnyebben megsérült - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség gyanúja szerint a férfi a gázvezeték felújításával megbízott cég alkalmazottjaként az előkészítő munka során a padlóba egy furatot készített, de előzetesen nem győződött meg arról, hogy milyen közművezetékek futnak ott - mondta Szenti Szabolcs.

A férfi a fúrás során megsértette a ház földgázellátását biztosító gázcsövet. A kiszivárgott gáz bejutott az egyik földszinti ingatlanba, ahol a vízmelegítő őrlángja a felgyülemlett gázt berobbantotta - közölte a főhadnagy.

A négyszintes, harminclakásos ház földszintjén történt robbanás során egy fiatal férfi sérült meg könnyebben, egy lakás lakhatatlanná vált, az ott élők ideiglenes elhelyezéséről az épületet fenntartó IKV Zrt. gondoskodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×