eur:
392.72
usd:
366.59
bux:
66800.67
2024. április 26. péntek Ervin

Elfogták a fővárosi polgármesteri hivatalokat bombával fenyegetőt

A rendőrség nagy valószínűséggel elfogta azt a személyt, aki szerdán, telefonon bejelentette, hogy bombát helyezett el kilenc fővárosi polgármesteri hivatalban.

A rendőrség honlapján közzétett tájékoztatás szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) központi ügyeleti telefonjára délután háromnegyed három előtt öt perccel telefonált egy ismeretlen férfi, aki közölte, hogy bomba fog robbanni az V.-XIII. kerületi önkormányzatoknál.

A BRFK munkatársai a Készenléti Rendőrség tűzszerészeivel kiürítették és átvizsgálták a megfenyegetett intézményeket, de nem találtak robbanószerkezetet vagy robbantásra alkalmas eszközt.

A hívó mobiltelefonszámának azonosítása után megállapították, hogy a hívást Budapest VIII. kerületéből kezdeményezték, mégpedig egy Dobozi utcai lakásból. A rendőrök három embert találtak a lakásban, ahol előkerült a mobiltelefon, illetve az ahhoz tartózó SIM-kártya, amelyről a fenyegető hívást kezdeményezték.

A lakásban tartózkodó 44 éves férfit, egy 17 éves fiút és egy 16 éves lányt a BRFK VIII. kerületi rendőrkapitányságára előállították, a bűncselekmény elkövetésében játszott szerepük tisztázása folyamatban van.

Az ügyben a BRFK XIII. kerületi rendőrkapitánysága indított eljárást ismeretlen tettes ellen közveszéllyel fenyegetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, így a további eljárást is a XIII. kerületi kapitányság folytatja le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×