eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Newborn baby boy sleeping in his crib, his mothers hand holding his little hand.
Nyitókép: mmpile/Getty Images

Kórházudvaron született a baba, vizsgálat indult

A balassagyarmati kórházba vitték azt az édesanyát, akinek a 37. héten lettek erős fájdalmai.

A férj nem utazhatott vele a mentőben, ezért autóval indult a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórházba. Ezután eltérő a férfi és a mentősök beszámolója az esetről.

A férfi a Facebookon arról írt, hogy a felesége telefonon értesítette nem sokkal ezt követően a baba születéséről, és elmondta, erre az intézmény udvarán került sor, mivel a mentők nem hordágyon szállították, hanem a saját lábán kellett gyalogolnia. A férfi állítja: a csecsemő a betonra esett, a mentőápolók ekkor sem segítettek, az anyuka emelte fel az újszülöttet. Az apa bejegyzése szerint a mentők nem számoltak be erről a szülészeti osztályon, később a csecsemőosztályon dolgozó főorvos vizsgálta meg a babát. Szerencsére nem esett baja, de a család kérésére Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították további vizsgálatok céljából.

A történethez fotókat is mellékelt az apuka, ezek az udvaron látható vértócsáról készültek.

A pár a rendőrségen feljelentést tett.

A nool.hu megkereste az Országos Mentőszolgálatot. A mentőegység beszámolójában az szerepel, hogy a kismama a kertkapuban várta az esetkocsit, a mentőtiszt (nő) megvizsgálta őt, út közben pedig rögzítette, hogy a kismama már a kocsiban szülni szeretett volna. A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta – tájékoztatott Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

"Ezt követően a betegszállító kerekesszékbe ültetett anyukával és az egészséges, sértetlen újszülöttel mentek be a szülészeti osztályra. A baba megszületése közben ürült vér is, ez az élettani folyamat normális része, nem az újszülött sérülése miatt látható a helyszínen vér. A történteket mi is kivizsgáljuk" - közölte.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×