INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

ambrus zoltán

irigy hónaljmirigy

elhunyt

Barátai vallottak az Irigy Hónaljmirigy tagjának tragédiájáról

Infostart

Ötvennégy évesen elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. A bandából nyolc éve kiváló gitáros egy fővárosi kórházban halt meg, több műtéttel próbálták megmenteni az életét, hiába.

„Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász” – erősítette meg a tragédia tényét a népszerű paródiazenekar internetes közösségi oldalán.

"Zoli hirtelen lett rosszul, kórházba került, ahol több életmentő műtéten is átesett. Közben volt, hogy jobban érezte magát, aztán sajnos megint operálni kellett, és egyszercsak bekövetkezett ez a tragédia" – mesélte a zenekar egyik frontembere, Sipos Péter (51), aki néhány napja még meglátogatta a kórházban a barátját. "Az intenzív osztályon feküdt, s akkor is épp két műtét között volt..." - írta a Blikk.

A mirigyek jó kapcsolatot ápoltak Ambrussal azok után is, hogy a nehéz sorsú zenész elhagyta az együttest. A művész 2005 decemberében szenvedett súlyos autóbalesetet, koponyatöréses agyzúzódása miatt mesterséges kómában tartották, majd két hónappal később kezdhette meg a rehabilitációt.

"Fájdalmam sosem volt, pszichiátriai kezelésre sem volt szükségem, de újra kellett tanulnom járni" – vázolta a Blikknek a korábban az alkohol démonával is küzdő Ambrus Zoltán, elismerve, hogy egyensúly- és beszédközpontjának sérülése miatt bizonytalanabb lett a járása és a beszéde.

Egy ismerőse szerint Ambrus sosem épült fel igazán a súlyos baleset után. "Sérülése a munkásságára is hatással volt, nem élhette a régi életét. Sokat betegeskedett, nagyon lefogyott. Tudta, hogy nagy a baj, de egyáltalán nem kesergett" - mondta a barát.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018