eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Barátai vallottak az Irigy Hónaljmirigy tagjának tragédiájáról

Ötvennégy évesen elhunyt Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy együttes örökös tagja. A bandából nyolc éve kiváló gitáros egy fővárosi kórházban halt meg, több műtéttel próbálták megmenteni az életét, hiába.

„Nincsenek szavaink, csak a mérhetetlen fájdalom és a gyász” – erősítette meg a tragédia tényét a népszerű paródiazenekar internetes közösségi oldalán.

"Zoli hirtelen lett rosszul, kórházba került, ahol több életmentő műtéten is átesett. Közben volt, hogy jobban érezte magát, aztán sajnos megint operálni kellett, és egyszercsak bekövetkezett ez a tragédia" – mesélte a zenekar egyik frontembere, Sipos Péter (51), aki néhány napja még meglátogatta a kórházban a barátját. "Az intenzív osztályon feküdt, s akkor is épp két műtét között volt..." - írta a Blikk.

A mirigyek jó kapcsolatot ápoltak Ambrussal azok után is, hogy a nehéz sorsú zenész elhagyta az együttest. A művész 2005 decemberében szenvedett súlyos autóbalesetet, koponyatöréses agyzúzódása miatt mesterséges kómában tartották, majd két hónappal később kezdhette meg a rehabilitációt.

"Fájdalmam sosem volt, pszichiátriai kezelésre sem volt szükségem, de újra kellett tanulnom járni" – vázolta a Blikknek a korábban az alkohol démonával is küzdő Ambrus Zoltán, elismerve, hogy egyensúly- és beszédközpontjának sérülése miatt bizonytalanabb lett a járása és a beszéde.

Egy ismerőse szerint Ambrus sosem épült fel igazán a súlyos baleset után. "Sérülése a munkásságára is hatással volt, nem élhette a régi életét. Sokat betegeskedett, nagyon lefogyott. Tudta, hogy nagy a baj, de egyáltalán nem kesergett" - mondta a barát.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×