eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Zivatar Budapesten, a Fővám téren 2017. augusztus 6-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Nagyot fordul az időjárás - eddig tart a rossz idő

Csapadékosabb, szelesebb és hűvösebb idő várható a jövő héten. Többször várhatóak záporok, zivatarok, a maximumok pedig jellemzően inkább 20 fok körül, sőt több helyen az alatt alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn keleten, északkeleten néhol lehetnek záporok, délen és nyugaton több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar. A szél nagy területen élénk, néhol erős, zivatarok környezetében viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet északkeleten 9, 10, délnyugaton 14, 15 fok körül alakul. A legmagasabb hőmérséklet az ország nagyobb részén 20 és 24 fok között, a csapadékos délnyugati tájakon 18 fok körül várható.

Kedden hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de több helyen várható eső, zápor, néhol zivatar és helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban 9-15 lesz, napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar és több helyen erős lesz a szél. A minimumhőmérséklet 8-15, a maximumhőmérséklet 15-22 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken lehet több-kevesebb napsütés. Csütörtökön még több helyen valószínű zápor, néhol zivatar, pénteken csak helyenként alakul ki zápor. A leghidegebb órákban mindkét nap 7-12 fok lesz. A nappali maximumok csütörtökön 18-24, pénteken 20-25 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap szórványosan várható zápor, zivatar. A szél megerősödik, zivatar környezetében viharossá is fokozódik. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, vasárnap 11-16 fok között alakul. Szombaton napközben 21-27, vasárnap 22-28 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

És hogy meddig tart az esőt, szelet is hozó idő? Az Időkép kéthetes előrejelzése szerint épp két hétig: a 26-i hétvégére lehet jó idő.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×