INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

puskás ferenc stadion

daru

bulvár

Hatalmas szörny érkezett Budapestre

Hatalmas szörny érkezett Budapestre

Infostart

Egy óriásdarut szerelnek össze a Puskás Ferenc Stadionnál, ennek a feladata lesz helyére tenni a létesítmény acél tetőszerkezetét. A műveletre azonban kevés idő van, a darunak ugyanis időre mennie kell a következő helyszínre.

Ilyen daruból, mint amilyen a norvég Sarens cég Terex CC 6800-asa, csupán nyolc darab van a világon, s azok mennek körbe a rendkívüli építési feladatok elvégzésénél segédkezve. Évekkel korábban le kell foglalni, s megmondani pontosan, hogy mikor van rá szükség – idézte Fürjes Balázst a Blikk.

Így építették össze egy másik helyszínen a "kistestvérek" az óriásdarut:

A budapesti fejlesztések kormánybiztosa arról is beszélt, hogy a szervezéssel nagyon észnél kell lenni és pontosan kell haladni a munkával, mert amikor lejár a bérlet ideje, a darut elszállítják, s évekig nem tud visszatérni. A helyzet azonban most nem könnyű. "Az esztendő eleje nem volt könnyű, a különösen hideg és csapadékos február és március lassította az építkezést. Bízom benne, hogy az adódó nehézségeket leküzdik a szakemberek" - mondta Fürjes.

  • A stadionnak 2019 végére kell elkészülnie, Budapest a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság meccseinek egyik helyszíne lesz.
  • Az európai szövetség tagjai kéthavonta jönnek ellenőrizni az építkezést, és a kormánybiztos szerint eddig mindig elégedetten távoztak.
  • Jelentős kötbért, napi 142 millió forintot kell fizetnie a kivitelezőnek, ha nem készül el időben a létesítmény.
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018