INFORÁDIÓ 
2019. március 26. kedd
Emánuel

úszás

hosszú katinka

shane tusup

Újabb információ Hosszú Katinkáékról

Infostart

Lapértesülés szerint Hosszú Katinka még nem volta vissza a korábban beadott válókeresetet.

A közösségi oldalakon közzétett fotókon látszik, hogy ismét minden rendben van Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságával. Ugyanakkor még mindig szünetel a válóperük, vagyis a sportoló felperesként egyelőre nem vonta vissza a keresetet - értesült a Blikk.

Katinka és férje jelenleg az Egyesült Államokban edzőtáborozik. Éppen ezért érdekes, hogy miért nem vonta vissza az úszónő a keresetet Talán megfeledkezett róla, avagy hagyott egy kiskaput magának? Minden bizonnyal nem erről van szó, ennél sokkal egyszerűbb a jogi magyarázat - írja a Blikk.

A lap által megkérdezett jogi szakértő a következőket mondta:

Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyezségre jutni vagyonjogi kérdésekben. Persze, az érzelmi okok sincsenek kizárva, az is előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült – magyarázta az általános gyakorlatot dr. Kamarás Péter (64) jogi szakértő. – Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt nem teszik meg, hat hónap leteltével a per megszűnik. Ilyen esetekben költségként mérsékelt illetéket kell fizetnie a felperesnek. Amennyiben viszont valaki meggondolja magát, és mégsem akar válni, az a hivatalos út, hogy eláll a pertől.

Újra együtt:

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018