eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Csuhaj, 2018. március 28.A Hongkong-Csuhaj-Makaó híd, a világ leghosszabb, tengeren átívelő hídja a dél-kínai Kuangtung tartományban fekvő Csuhajban 2018. március 28-án. A három várost a Gyöngy-folyó torkolatvidékén összekötő híd teljes hossza 55 kilométer, ebből a főhíd 23 kilométer, az alagút 6,7 kilométer, és két mesterséges sziget is része a létesítménynek. (MTI/AP/Kin Csöung)
Nyitókép: Kin Csöung

Galéria - hamarosan átadják a világrekorder tengeri hidat

Idén nyáron indulhat meg a forgalom a világ leghosszabb tengeri hídján. A Kína déli Kuangtung tartományát a Gyöngy-folyó torkolatvidékén Hongkonggal és Makaóval összekötő, Y alakú híd szerkezete tavaly készült el.

A Hongkong-Csuhaj-Makaó hidat 2010-ben kezdték építeni, az átadása pedig eredetileg 2016-ban lett volna, de azóta már többször elhalasztották. A jelenlegi hivatalos adatok szerint a közlekedők idén július 1-jén vehetik majd birtokba.

  • Az 55 kilométeres híd fő része 29,6 kilométer hosszú,
  • egy szakasza 6,7 kilométer hosszan föld alatti alagútban fut.
  • Két mesterséges sziget is része a létesítménynek.

A híd használatával az eddigi három óráról 30 percre csökken a Hongkong és Csuhaj közötti távolság megtételének ideje, és a Gyöngy-folyó deltájában lévő városoknak jobb lesz a közlekedési kapcsolata.

A Hongkong-Csuhaj-Makaó híd építése
A Hongkong-Csuhaj-Makaó híd építése

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×