eur:
389.63
usd:
363.15
bux:
68130.39
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

NVI: a népszavazáshoz összegyűjtött aláírások 14 százaléka hibás

A bérplafonról szóló népszavazáshoz összegyűjtött aláírások 14 százaléka minősült eddig hibásnak az ellenőrzés során - mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

Az NVI elnöke a Kész Zoltán független képviselő által kezdeményezett népszavazáshoz összegyűjtött aláírások ellenőrzéséről tartott sajtótájékoztatót.

Az aláírások ellenőrzése során keddig 44 962 hiteles aláírást találtak, az érvénytelen aláírások száma 7378, vagyis a benyújtott aláírások 14 százaléka érvénytelen. Az érvénytelenség 994 esetben abból adódott, hogy a választópolgár többször is aláírta az ívet, 6384 esetben pedig abból, hogy vagy hiányosan töltötte ki az adatait, vagy pedig a beírt adatok alapján nem volt egyértelműen beazonosítható - ismertette az NVI-elnök.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×