INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Álnővér ápolta Whitney Houston lányát a hospice-ban

InfoRádió / MTI
Egy önmagát képzett betegápolónak kiadó, szakképesítés nélküli nő gondozta Whitney Houston lányát, Bobbi Kristina Brownt abban az Atlanta melletti hospice-ban, ahol az énekesnő 22 éves lánya fél évig feküdt július 26-án bekövetkezett haláláig - közölte az atlantai rendőrség.

A 32 éves álnővért, Taiwo Sobamowót vasárnap tartóztatták le csalás és identitáslopás vádjával. Az üggyel kapcsolatos rendőrségi jelentés egy szóval sem említi, hogy az álápolónak bármi köze lenne Bobbi Kristina Brown sok vita és rejtély övezte tragédiájához.

Sobamowo képzett betegápolónak adta ki magát. Az Egyesült Államokban ez a hivatás jó fizetéssel jár, de sok tanulást, alapos képzést feltételez. Hogy hitelesebb legyen a csalás, az álnővér felvette egy másik, valódi betegápolói diplomával rendelkező nőnek az övéhez hasonló nevét.

A duluthi Peachtree Christian Hospice-ból, ahol Whitney Houston lánya Taiwo Sobamowo gondjaira volt bízva élete utolsó hónapjaiban, már röviddel Bobbi Kristina Brown halála után, augusztus elején elbocsátották, mert nem tudta igazolni végzettségét. A súlyos csalás és identitáslopás gyanúja azonban csak a közelmúltban merült fel ellene.

Taiwo Sobamowo korábban Washingtonban is kiadta magát ápolónőnek. Nincs arra utaló jel, amely szerint azért keresett volna állást az Atlanta melletti hospice-ban, hogy közel kerüljön a világsztár kómában fekvő lányához.

Édesanyjához hasonlóan Bobbi Kristina Brownt is a fürdőkádjában találták eszméletlenül, arccal lefelé, atlantai otthonában, január 31-én. A halálához vezető események mindmáig tisztázatlanok. Egy bíróság által kijelölt gondnok a fiatal nő élettársát okolta Brown haláláért egy nem sokkal a tragédia után benyújtott keresetében.

A címlapról ajánljuk