eur:
390.18
usd:
365.31
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Nem jó hír a DNS-vizsgálat eredménye a volt IMF-vezérnek

A DNS-vizsgálatok igazolták, hogy Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjének a spermáját találták meg annak a szobalánynak a ruháján, akit a francia politikus állítólag megerőszakolt.

A New York-i rendőrség állítólag vasárnap eljuttatta el a DNS-tesztek eredményét a francia hatóságoknak - írja az Atlantico.fr francia hírportál, amely szerint valamikor hétfőn ismertetik hivatalosan az újabb terhelő bizonyítékot.

Ez felboríthatja Strauss-Kahn ügyvédeinek a vád gyengeségeire építő stratégiáját is. Az eredeti elképzelés szerint, a szexbotrányok esetében bevett módszerrel, a feltételezett áldozat szavahihetőségét szeretnék kikezdeni.

"A legkisebb hazugsága is ellene fordítható" - mondta a DSK-ként is gyakran emlegetett politikus egyik védőügyvédje. Kiderülhet például, hogy a guineai születésű 32 éves szobalány hazudott azért, hogy politikai menekült státuszt kapjon az Egyesült Államokban - folytatta az ügyvéd. A DSK által felbérelt magánnyomozók még a nő afrikai hazájába elutaznak, hogy ott a múltjában kutakodva esetleg terhelő bizonyítékokat találjanak.

A védelem másik pillérét a DSK és ügyvédei között zajló "nagyon őszinte" beszélgetések fogják adni. Az amerikai eljárásrend miatt "elsőrendűen fontos, sokkal inkább mint Franciaországban, hogy a védelem pontosan tudja, mit követett el a kliens. Az ügyvédek nem tapogatózhatnak a sötétben" - fejtette ki a Le Figaro című francia lapnak egy Amerikában és Franciaországban is praktizáló ügyvéd.

Tagadja bűnösséget Strauss-Kahn

"A lehető legerőteljesebben" tagadta a vele szemben felhozott vádakat volt beosztottjainak elküldött e-mailjében Dominique Strauss-Kahn, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) múlt héten lemondott vezérigazgatója.

A címzettek köréből kiszivárogott üzenetet hétfőn ismertette több média, köztük a CNN amerikai hírtelevízió.

Az e-mailben, amelyet John Lipsky, az IMF ügyvezető vezérigazgatója küldött szét az alkalmazottaknak, Strauss-Kahn úgy fogalmazott: nem tudta "elfogadni, hogy a valutaalapnak - és önöknek, drága kollégáim - bármilyen módon osztozniuk kellene személyes rémálmomban. Ezért mennem kell."

Strauss-Kahnt május 14-én vették őrizetbe, majd tartóztatták le és vádolták meg szexuális bűncselekmény elkövetésével, nemi erőszak kísérletével és törvénytelen fogva tartással.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×