eur:
401.4
usd:
366.76
bux:
74257.08
2024. október 11. péntek Brigitta

Milyen állatokat kell tudni szájon át lélegeztetni a tűzoltóknak?

Görénnyel és versenyegérrel bővült azon állatok sora, amelyeket tudniuk kell szájból lélegeztetéssel és szívmasszázzsal életre kelteni tűzoltóknak - Oregon államban.

Ashland városának tűzoltói részesülnek a különleges kiképzésben, amely nem puszta szájjal, hanem segédeszközökkel történik. Kutyákon, macskákon, görényeken és egereken kívül még hüllőkkel is bajlódhatnak az állatok füstmérgezés okozta eszméletvesztése esetén.

Elsődleges feladatuk természetesen az emberi élet mentése, de ha azzal megvannak, akkor következnek - szükség esetén - az ölebek.

A városnak öt tűzoltósága van, immár mindegyiket felszerelték állatok számára készült oxigénmaszkokkal. Utóbbiakból nincs egérorrra passzoló, a kisebb állatokat egyszerűen bele kell tenni a maszkba, és rögtön oxigéndús levegőt kapnak.

Címlapról ajánljuk
NNGYK: újra tarol a koronavírus, már a minták is ezt mutatják

NNGYK: újra tarol a koronavírus, már a minták is ezt mutatják

Az előző héten akut légúti fertőzés tüneteivel 228 ezer, influenzaszerű megbetegedéssel pedig 18 600 fő fordult orvoshoz. Molnár Zsuzsanna, a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ járványügyi és védőoltási osztályának vezetője.szerint ezek a számok jóval magasabbak, mint egy évvel ezelőtt ugyanebben az időszakban.

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Terjedelmes interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×