INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Brit tudós írta a call-girl blogot

InfoRádió / MTI
Egy brit tudós bevallotta, hogy ő Belle de Jour, az anonim blogger, aki call-girlként szerzett tapasztalatairól számolt be internetes naplójában, amiből több könyv és egy tévésorozat is született.

Brooke Magnanti elmondta: attól tartott, egy volt barátja elárulja, ezért leplezte le inkognitóját.

A 34 éves tudós gyermekegészség-kutatással foglalkozik a nyugat-angliai Bristoli Egyetemen. Mint a The Sunday Timesnek nyilatkozta: 2003-ban, doktori fokozata megszerzése közben szállt be a szexüzletbe, és több mint egy évig dolgozott call-girlként.

Éjszakai pillangóként szerzett élményeit Belle de Jour álnéven vezetett blogjában osztotta meg a közönséggel. A népszerű napló három könyv és egy brit tévésorozat, a Secret Diary of a Call Girl (Egy call-girl titkos naplója) alapjául szolgált.

Korábban sokan találgatták, hogy vajon valódi vagy kitalált személy-e az anonim szerző, s azzal is megvádolták, hogy glóriát fon a prostitúció köré.

Magnanti hétvégi blogbejegyzésében azt írta: lépése arra is szolgált, hogy "képes legyen megvédeni a szkeptikusokkal és kételkedőkkel szemben a szexmunkában szerzett tapasztalatait".

A tudományos életben dolgozó kollégái "bámulatosan kedvesen és támogatóan" viszonyultak hozzá a bejelentés után - mesélte Magnanti. Az egyetemen pedig kijelentették, hogy jelenlegi állásáshoz semmi köze a múltjának.

Kiadója, az Orion közleményében dicsérte Belle de Jour "bátor elhatározását, amellyel felfedte valódi identitását".

A címlapról ajánljuk