eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Emelt árakkal várja Moszkva az Eurovíziós Dalfesztivált

Az Eurovíziós Dalfesztivál segítségével próbálják legalább részben pótolni veszteségeiket a moszkvai szállodák, amelyek kénytelenek voltak a válság miatt engedni igen magas áraikból. A verseny napjaira mintegy 20-30 százalékkal megemelik áraikat, hacsak az orosz versenyhivatal közbe nem szól.

Az emelés mindenekelőtt a 3-4 csillagos hoteleket érinti, mivel a fesztivál közönsége általában ezeket részesíti előnyben, de az ötcsillagosok sem szégyenlősek - jelentette a Kommerszant című lap több szobafoglalási szolgálat adataira hivatkozva.

Idén gyakorlatilag nincs is több olyan nagy esemény, amelyre emelni lehetne a szállodai árakat. A tavalyi UEFA-kupadöntőhöz hasonló mértékű drágítást a hotelek nem kockáztatnak, akkor ugyanis minden szoba a szokásos többszörösébe került. Tavaly a versenyhivatal rá sem hederített a dologra, most azonban már jelezte, hogy összejátszást gyanít az áremelések mögött, s ezért vizsgálja.

A 2008-as szentpétervári gazdasági fórum alkalmából is kartellgyanú merült fel, s a versenyhivatal a forgalom 7,5 százalékának megfelelő bírsággal sújtotta az északi főváros érintett szállodáit, amelyek azonban megfellebbezték a döntést.

A fórumra az orosz milliárdosok közül több jachtján érkezett, mert a kikötőhely "csak" napi közel tízezer dollárba (2,2 millió forint) került.

Oroszországban éppen a drágaság miatt elképesztően csekély az idegenforgalom: a külföldre utazó oroszok száma és az általuk elköltött pénz nagyságrendekkel meghaladja a beutazó turisták számát és költekezését.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×