eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Véget ért Michael Jackson királysága?

Nemcsak Neverlandet, hanem a tartalmát, a kincseit is eladja Michael Jackson, méghozzá egy többnapos aukció keretében. Kalapács alá kerül a többi közt egy olajfestmény is, amely 1995-ben készült a popsztárról, és amely királyként ábrázolja őt.

Az árverezők 4-6 ezer dollárt (1-1,5 millió forint) remélnek azért a vászonra festett olajképért, amely királyként, Erzsébet kori ruhába öltözve ábrázolja Michael Jacksont, A festményen az énekes mellett pedig egy bársonypárnán egy korona is szerepel.

Várhatóan áprilisban kiárusítják az énekes egykori otthonának szinte valamennyi tartozékát, nagyjából kétezer cikket.

Mindez nemcsak a rajongóknak jelent lehetőséget arra, hogy hozzájussanak szeretett sztárjuk valamelyik személyes tárgyához, hanem a nyilvánosságnak is, hogy megismerkedjenek Michael Jackson privát világával.

Ruhák, műkincsek, bútorok kerülnek kalapács alá, amelyeket négy napon át árvereznek majd folyamatosan. A tárgyak egy része ugyanis egy utazó kiállítás keretében bejárja a világot, Európában is több helyen látható lesz.

Az aukció szimbolizálja a sztár elválását is farmjától, Neverlandtól - mondta az árverés szervezője -, amelyet tavaly értékesített. Az 1100 hektáros birtokot 1987-ben vásárolja meg Michael Jackson, amelyet a Pán Péterből ismert Sohaországról - ahol a gyermekek sosem nőnek fel - nevezett el. Később egy hatalmas házat épített rá, amelyet 1997-től lakott.

A ház és a birtok kialakítása tükrözte annak nevét, és azt bizonyította, hogy Jacksonhoz közel áll a mesevilág. Állatkertet rendezett be rajta, ahová gyermekcsoportokat invitált meg, akik ingyen nézhették meg parkját.

A kaliforniai birtokot később a hatóságok záratták be, miután a sztár gyermekmolesztálási pere után már nem lakta - egyes hírek szerint Bahreinbe költözött, míg máshol Dubajt, Dublint, majd végül a Los Angeles-i Bel-Airt emlegették -, de a biztosítási díjat és a személyzetet sem fizette ki. A ház fenntartását 70 alkalmazott végezte.

Az árverezendő tárgyak között vannak videójátékok és lejátszók, éppúgy, mint XVIII.-XIX. századi műalkotások, valamint Disney-könyvek, a Pán Péter és Alfred Hitchcock művei. Emellett olyan ruhák is, amelyeket még a Jackson 5 idején viselt a sztár, vagy olyan, amit a Billie Jean klipjében.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×