eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Buddhista lett az amstetteni rém

A márciusi tárgyalásra váró Josef Fritzl felvette a buddhista vallást. Az amstetteni rémként elhíresült osztrák férfi felajánlotta, hogy tanulmányozhatják elméjét, ha ezáltal sikerül rájönni, mi vitte rá a szörnyűségekre.

Áttért a buddhista vallásra a börtönben Josef Fritzl, az amstetteni rém. A lányát 24 éven át fogságban tartó és vérfertőző viszonyra kényszerítő osztrák férfi azt reméli, következő életében sikerül megelőzni, hogy hasonló tetteket kövessenek el, mint ő.

Josef Fritzl egy thaiföldi nyaraláson találkozott a buddhizmussal, de csak a börtönben lett a vallás valódi követője.

A 74 éves férfi felajánlotta segítségét a bűnügyi profilozóknak és kriminálpszichológusoknak, hogy tanulmányozzák elméjét, és rájöjjenek, mi vette rá a szörnyűségekre, és megakadályozzák, hogy legközelebb hasonló történjen.

Reinhardt Haller professzor, egy osztrák bűnügyi pszichiáter szerint hasznos lehet a vizsgálat orvosi és kriminológiai szempontból is.

Az emberöléssel, nemi erőszakkal, vérfertőzéssel, súlyos kényszer alkalmazásával, személyes szabadság korlátozásával és rabszolgasorsban tartással vádolt férfi pere március 15-én kezdődik a St. Pölten-i tartományi bíróságon.

Tavaly áprilisban derült ki, hogy Josef Fritzlnek hét gyermeke született a ma 42 éves gyermekétől. Elisabethtől. Az egyik csecsemő - egy ikerpár tagja - azonban háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi - saját bevallása szerint - egy kályhában elégette. Elisabeth és három gyermeke az apjuk által épített tömlöcben sínylődött, anélkül, hogy valaha is láttak volna természetes fényt. Három másik gyereket - két lányt és egy fiút - a "nagyszülők" magukhoz vettek: ők úgy nőttek fel, hogy még csak nem is hallottak a testvéreikről.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×