eur:
385.99
usd:
355.29
bux:
68801.25
2024. május 21. kedd Konstantin

Ufók ütköztek neki a szélturbinának?

Fénygömb jelent meg az esti égen, majd lerobbant egy szélturbina az angliai Lincolshire közelében. Reggel a helyiek arra ébredtek, hogy nagy robajjal leszakadt a turbina egyik, és eltört egy másik szárnya. Egyelőre senki nem tudja, mi okozhatta a balesetet. Többen ufókra gyanakodnak.

Titkozatos, izzó gömböt láttak a lincolshire-iak az esti égen, mielőtt a város határában található szélerőművek egyikének eltörtek a lapátjai. Több természetes magyarázat is lehet az esetre: talán fagyott vizelet esett egy arra járó repülőből a hatalmas propellerre, de az is lehet, hogy egyszerű technikai hiba történt. Egyelőre nincs olyan elmélet, amire volna bizonyíték.

Az erőművet üzemeltető Ecotricity nevű cég vezetője, Dal Vince szerint hihetetlen, de még nem találtak magyarázatot a balesetre. Legalább egy tucatnyi ember látta a narancssárga gömböt, amelynek sokak szerint polipszerű karjai voltak.

Dorothy Willows, aki egy mérföldre lakik a farmtól, annyit mondott: egy alacsonyan szálló tárgyat látott, amint épp a turbinák felé tart. Másnap korán reggel a turbina egyik hatalmas szárnya a földön feküdt. A helyiek hatalmas durranást hallottak, amikor a szárny leszakadt, és a földre zuhant. Az egymillió fontos turbina egy másik szárnya megsérült.

Ugyan semmi idegen törmeléket nem találtak a szélfarmon, mégis hamar elterjedtek az ufókról szóló pletykák a környéken. A közelben állomásozó repülőegység, a Red Arrows parancsnoka úgy nyilatkozott, hogy ők biztosan nem repültek aznap éjjel.

Robert Palmer önkormányzati elnök is látta a fényeket. Mint mondja, érdekes volna megtudni, mi lehet a baleset hátterében. Ha pedig egy másik bolygóról látogattak ide idegenek, úgy gondolja, jó lenne tudni, miért pont Anglia ezen részét választották.

A farm munkatársai szerint leginkább az a magyarázat látszik valószínűnek, hogy technikai probléma merült fel. A számos szélfarmot biztosító GCube biztosítótársaság elnöke, Fraser McLachlan szerint nagyon valószínűtlen külső okokkal magyaráznia turbina meghibásodását.

Évente hat-hét turbina megy tönkre konstrukciós hibák miatt. Néha pedig - mint mondta - egyszerűen csak lerobbannak a hatalmas propellerek. Lehet, hogy a szárnyak nem voltak megfelelően odaerősítve a törzshöz. De lehet az is, hogy egy szomszédos turbináról menet közben ráeső jég miatt történt minden.

A fényeket egy paranormális jelenségeket kutató professzor szerint okozhatta egy repülő, műhold vagy akár meteorit is. Mint Cristopher French mondja, minden magyarázat valószínűbb annál, hogy távoli idegenek fényéveket repülnek, majd beleszállnak egy gázturbinába.

Címlapról ajánljuk
Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot
Szívszorító videó

Így emelték ki a Dunából a Verőcénél balesetet szenvedett motorcsónakot

A társszervekkel közösen a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság daruja és búvárszolgálata vasárnap délután fél hatkor húzta ki a roncsot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×