eur:
389.38
usd:
361.44
bux:
68401.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Fél liter vodka egy óra alatt: ölt az alkohol

Nem szabadna szórakozni az alkohollal - figyelmeztetnek annak a néhai egyetemistának a szülei, aki azután halt meg, hogy fogadásból megivott fél liter vodkát.

Negyven fontban, 13 ezer forintban fogadott barátaival Jason Venezia, a tét az volt, meg tud-e inni egy liter vodkát úgy, hogy 45 másodpercenként ledönt egy pohárral.

Tizenöt kupicányival - fél literrel - végzett egy óra alatt, ám akkor már képtelen volt járni és beszélni. Társai ágyba dugták és gyakran bementek hozzá megnézni, jól van-e. Másnap délután kettőkor holtan találtak rá, akut alkoholmérgezés végzett vele.

A 19 évesen elhunyt fiú szülei most figyelemfelhívó kampányba fogtak, azt szeretnék, ha a jövőben 18 helyett legkorábban 21 évesen lehetne szabadon alkoholt vásárolni Nagy-Britanniában.

Konkrétan senkit sem hibáztatunk, de úgy érezzük, érdemes szólni arról, milyen sokat isznak az egyetemista fiatalok. A hallgatóknak tudniuk kell, hogy az ivós játékok halálhoz vezethetnek - mondta Jason Venezia édesanyja.

A fiú halálát az orvosszakértő balesetnek minősítette. Venezia vérében 499 milligrammnyi alkohol volt - 400-tól már komoly esély van arra, hogy légzésleállás lép fel.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×