eur:
400.46
usd:
368.51
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Családi küzdelem: ki kap többet Marlon Brando korallzátonyából?

Megindult a harc Marlon Brando örökségéért. Házát még 2004-ben megvette Jack Nicholson, a szomszédja, a pénzt pedig szétosztották a családtagok között. Most korallzátonyán kellene fölépülnie egy luxus nyaralóhelynek, a sziget bérléséért azonban még nem fizetett a vállalkozó, így egyre türelmetlenebbek a családtagok.

Brando 1965-ben, három évvel a Lázadás a Bountyn forgatása után vásárolta meg a Tetiaroa-atollt, azaz korallzátonyokból felépülő, gyűrű alakú szigetet. A színész egyszer arról beszélt, hogy azt mint romlatlan menedéket, gyermekeire hagyja. Az anyagiak azonban közbeszóltak.

A szigetet Richard Bailey, louisianai impresszárió kezdte el fejleszteni, és úgy volt, hogy 250 ezer dollárt fizet a családnak a bérlésért és a jogokért. Múlt héten honlapján nem válaszolt a pénz hollétére vonatkozó kérdésekre, csak annyit írt, hamarosan fizetni fog.

A 73 éves Anna Kashfinak azonban már nem jöhet elég korán a fizetség. A korábban pincérként dolgozó cardiffi hölgy gyermeke, Christian, aki Brando legidősebb fia volt, januárban halt meg. Hogy a temetésre összegyűjtse a pénzt, Annának bulvárlapoknak kellett eladnia történetét. Brando végrehajtói ugyanis elutasították, hogy állják a temetés költségeit.

Stefan Kanfer szerint, aki egy biográfiát is ír a színészről, Marlon egy rideglelkű apa és egy alkoholista apa gyermekeként nőtt fel. Saját gyermekeivel azonban valamivel jobban bánt. Azonban mégis szörnyű apa volt életében - és úgy tűnik, halálában sem jobb - vélekedik Kanfer.

Piszkos titkok

Egyik, névtelenséget kérő fia szerint a színész mindannyian meg akarták ölni Brando egyik végrehajtóját, Michael Medavoyt, mivel olyan dolgokat tett, amelyeket apja gyűlölt volna megtenni.

Medavoy meglehetősen zavaros pénzügyeket vett át a szétszórt Brandótól. Halála előtt pár hónappal a színész azt mondta egy Los Angeles-i bíróságon, hogy a csőd szélén áll, nem tudja fizetni az életbiztosítását és taníttatni Timothyt, legkisebb fiát, aki 14 éves volt, és autista.

Mióta azonban Brando házát közel 3,4 millió dollárért még 2004-ben megvette Jack Nicholson, aki a szomszédja volt, már nem haragszanak annyira Medavoyra, pénz ugyanis a családtagok között került szétosztásra. Remélhetőleg befolynak a további összegek is, mégha nem is olyan gyorsan, ahogy a család szeretné.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×