eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Film készül a tragikus sorsú énekes furcsa gyerekkoráról

Még keresik a színészeket a John Lennon zaklatott gyermekkoráról szóló filmhez, amelyet a tragikus sorsú zenész szülővárosában, Liverpoolban forgatnak majd.

Mozifilm készül John Lennon gyerekkoráról Nowhere Boy (utalva a Beatles egyik dalára, a Nowhere Manre) címmel; a készítők azért választották a film témájául az 1980-ban elhunyt zenész életének korai éveit, mert ezek alapvetően meghatározták további sorsát.

John Winston Lennon 1940 őszén született Liverpoolban - második keresztnevét szülei Winston Churchill iránti tiszteletükből adták a fiúnak. Édesapja, Alfred Lennon kereskedelmi tengerész volt, kevés időt töltött a családjával.

Amikor 1944-ben visszatért a nejéhez, Juliához - aki egy másik férfi gyermekével volt várandós -, felajánlotta, hogy attól fogva rendesen gondoskodik róluk, ám a nő ezt visszautasította.

Nővére, Mary "Mimi" Smith sokat rágta Julia fülét, azt mondogatta, hogy húga nem képes megfelelően gondozni a kis John - még a liverpooli szociális szolgálatot is értesítette emiatt. Végül Julia úgy döntött, valóban jobb lesz lemondani a kisfiúról, így került a későbbi zenész nagynénje otthonába, ahol édesanyja gyakran meglátogatta.

Az első gitárt is Julia vette fiának 1957-ben, bár ezt a nagynéni nem nézte jó szemmel. Mimi azt remélte, hogy unokaöccse hamar megunja a hangszert, és meglehetősen szkeptikusan fogadta a fiú állítását: egyszer még híres lesz.

John Lennon még csak 17 éves volt, amikor édesanyját halálra gázolta egy teherautó, amit egy szolgálaton kívüli rendőr vezetett. Talán ez az esemény kötötte össze a fiút a legmélyebben későbbi alkotótársával, Paul McCartney-val, aki két évvel korábban, 1956-ban vesztette el rákbeteg édesanyját.

"Johnt azok a nők formálták önmagává, akikkel gyermekkorában kapcsolata volt. E kapcsolatok állnak majd a film középpontjában" - mondta Sam Taylor-Wood, a rendező.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×