eur:
400.09
usd:
367.04
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Több tonna szemét közül menekült meg a teknős

Fred, a teknős téli álmot akart aludni a kukában, ám egy szeméttelepen, több tonna hulladék között találta magát.

Szerencsés véget ért Fred teknős drámai története. Az állat canterburyi gazdáinál a kukában keresett magának helyet, ahol téli álmot alhat - csakhogy gazdái kirakták a szemeteszsákot, amit a kukásautó egy közel 50 kilométerrel távolabb fekvő szemétlerakóba vitt.

Amikor a család rájött, hogy hova tűnt kedvenc teknősük, Jane Deslandes engedélyt kért a város tanácsától, hogy a szeméttelepen az állat után kutathasson.

Az 55 éves nő több órát keresgélt a tonnányi szemét között, de nem találta meg Fredet, végül feladta a kutatást, és hazament.

A telepen dolgozók közül azonban többen folytatták a keresést, és végül egy rakás háztartási szemét alatt megtalálták a teknőst - még épp idejében, nem sokkal később ugyanis megkezdték a hulladék elégetését.

"Fred egy kicsit zilált volt, akadt néhány chipsdarab a páncélján, de ettől eltekintve jól érezte magát" - mondta boldog gazdája, aki elvitte a teknőst egy állatorvoshoz, ahol a biztonság kedvéért kapott egy vitamininjekciót.

Címlapról ajánljuk
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Forró téma
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Az időzítés nem tűnik véletlennek: a célegyenesbe érkezett a Konzervatív Párt vezetőválasztási versenye és az egyik forró téma: kiléptessék-e Nagy-Britanniát az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR). A testületet azzal vádolják, hogy megnehezíti a külföldi bűnözők kitoloncolását.

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságba kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×