eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Fuldokló medvét mentett a vadőr - nézze meg!

Másfél mázsás medvét mentett meg a fulladástól egy amerikai vadőr: a férfi gondolkodás nélkül a tengerbe vetette magát az altatólövedékkel meglőtt állat után.

A floridai tengerparton kószált, ezért nyugtatót lőttek egy feketemedvébe, hogy könnyebb legyen befogni és elszállítani, a rémült ragadozó azonban a habok közé vetette magát, és már-már a fulladás fenyegette.

Úszni csak rövid ideig tudott, hiszen, amint a nyugtató hatni kezdett, lábai egyre nehezebben mozdultak. Küszködését látva ugrott az állat után Adam Warwick vadőr.

"Nem tudtam, mit fogok csinálni, miután beugrottam a vízbe. Egy másodperc alatt döntöttem, dübörgött a véremben az adrenalin. A medve felé kezdtem tempózni, és megpróbáltam megakadályozni, hogy még messzebb ússzon a parttól" - magyarázta a 29 éves vadőr.

Ahogy a közelébe ért, Adam Warwick nem tudhatta, hogyan reagál majd a medve. "Látszott, hogy meg van zavarodva, és fogalmam sem volt, hogy elúszik-e előlem, vagy átkapaszkodik rajtam. Úgy tűnt, mintha fel akart volna mászni rám, és így megmenekülni a fulladás elől" - mesélte a férfi.

A vadőr végül egyik kezével az egyre koordinálatlanabb mozgású medve nyakát, a másikkal a hátát ragadta meg, majd a partra vonszolta, és néhány karmolással megúszta a kalandot.

Az állatot, amelyet egy helybeli markológépével emeltek ki a tengerből, egy nemzeti park területén engedték szabadon.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×