eur:
401.58
usd:
367.12
bux:
74227.91
2024. október 11. péntek Brigitta

A francia first lady harminc szeretőjéről és kábítószerről énekel

Carla Bruni, a francia államfő felesége júliusban jelenteti meg harmadik albumát, amin szeretőkről és drogokról énekel. Az egykori topmodell merész stílusa akár segíthet is Nicolas Sarkozy-nek, hogy visszaszerezze megtépázott népszerűségét.

Te vagy az én kábítószerem, gyilkosabb, mint az afgán heroin, veszélyesebb, mint a kolumbiai kokain - énekli egyik új dalában Carla Bruni, Nicolas Sarkozy francia elnök felesége. Negyven évem és harminc szeretőm ellenére még mindig gyerek vagyok - hallható a lemez címadó dalában, a Mintha mi sem történt volna címűben.

A július 21-én megjelenő album merész szövegei nem fogják sokkolni a francia közvéleményt. A franciák nem olyan prűdek, mint az angolszászok - nyilatkozta a Times brit napilapnak az Elysée-palota egyik alkalmazottja, aki szerint a dalszövegek a költészet kategóriájába tartoznak.

Nicolas Sarkozy tanácsadói aggódtak, amikor a francia államfő az egykori topmodellel kezdett járni tavaly novemberben, sőt nem sokkal később már feleségül is vette. Bruni márciusban már first lady-ként utazott hivatalos állami látogatásra Angliába, ahol nem győzték dicsérni elegáns stílusa miatt.

A "Carla-hatás"

A sikeres angliai látogatásnak is köszönhetően Bruni népszerűsége 68 százalékon áll - ez duplája elnök férje elfogadottságának. Lehet, hogy a "Carla-hatásnak" és felesége zenei karrierjének köszönhetően Sarkozy újra vissza tudja magát lopni a franciák szívébe - vélik elemzők.

A francia first lady azt állítja: a legtöbb dalszöveget az előtt írta, hogy novemberben találkozott Sarkozyvel. Az egyik szerelmes számban azonban feltehetőleg az államfőhöz fűződő kapcsolatáról énekel: "A tiéd vagyok, fütyülök rá, ha bántanak vagy elátkoznak".

Bruninak ez a harmadik albuma, és sokan azt várják, hogy az elsőhöz hasonlóan ez is igazi kasszasiker lesz - így gondolja a Sarkozy-t támogató Le Figaro napilap kritikusa is. Az énekes first lady debütáló francia albuma kétmillió példányban fogyott, viszont második, angol nyelvű lemeze februári házassága előtt elég rosszul teljesített.

A nyár valószínűleg Bruniról fog szólni Franciaországban: augusztusban a Vanity Fair magazin címlapján fog szerepelni, és a BBC is készít róla egy dokumentumfilmet.

Címlapról ajánljuk
Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Van egy érdekes záradék Jürgen Klopp Red Bull-szerződésében

Inkább megdöbbenést, mint megértést váltott ki a német szurkolók körében Jürgen Klopp hirtelen váltása: januártól a Red Bull osztrák energiaital-vállalatnál a nemzetközi futballhálózat stratégiai sportigazgatója lesz. Ugyanakkor nem kizárt, hogy mindez csak egy lépés "álmai állása" felé.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×