eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kitüntetik a lelkes utcaseprőt

Elsöprő sikere van egy utcaseprőnek Nagy-Britanniában: tekintélyes közösségi kitüntetést kapott Peterborough városától, amiért tovább söpör.

A 74 esztendős Phillip Winfield már 14 éve nyugdíjba ment, ám ingyen tovább sepreget azóta is városának. Annyira szereti szakmáját meg a tisztaságot az utcákon, hogy képes hajnali ötkor belekezdeni a söprésbe és este tízig csinálni.

A 14 önkéntes év alatt becslések szerint 200 tonnányi szemetet takarított el és gyűjtött össze. Főállásban egyébként 21 éven át söpört, csak 39 esztendősen kezdett ebbe a foglalkozásba.

Winfield úr amúgy agglegény, így a saját portája előtt is ő söpör.

"Nem akarok unatkozni meg magányosan éldegélni. Az utcasöprés értelmet ad életemnek és megóv attól, hogy rossz dolgot cselekedjem. Meg aztán megőrülök, ha szemetesnek látom az utcáimat" - mondta a The Sun című brit lapnak.

Címlapról ajánljuk
Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Durva csapadékcsúcsok, szélsőséges időjárás: mielőbbi óvintézkedéseket sürgetnek

Egy frissen végzett kutatás szerint a válaszadók 37 százaléka a csatornázás segítségével egyszerűen megszabadulna az értékes esővíztől. Minden második városlakó pedig a betonfelületek csökkentését, illetve a víz tárolását, szikkasztását és hasznosítását tartja jó megoldásnak – mondta az InfoRádióban Feitel Balazs, az Ipsos Zrt. ügyvezető igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×