eur:
402.28
usd:
366.77
bux:
74032.43
2024. október 7. hétfő Amália

Jól van a férfi méhében növekvő magzat

Egészséges az a magzat, aki egy nőből férfivá operált ember méhében növekszik - jelentette ki az Egyesült Államok egyik legkedveltebb beszélgető műsorában egy szülészorvos. Thomas Beatie terhességében semmilyen rendellenesség nem fedezhető fel.

A transzszexuális Thomas Beatie és felesége az egyik legnézettebb amerikai tévéműsor, az Oprah show vendége volt. A 34 éves férfi, aki Tracy Langondino néven, nőként született, később részlegesen férfivá operáltatta magát, majd házasságot kötött egy nála tíz évvel idősebb asszonnyal. Most azzal sokkolta az egész világot, hogy mesterséges megtermékenyítésének köszönhetően gyermeket vár.

Thomas Beatie állapotát a műsorban egy nőgyógyász is megerősítette, és azt is elmondta, hogy a terhesség során egyelőre semmiféle rendellenesség nem merült fel.

A várandós férfi kifejtette, hogy a gyermek utáni sóvárgás nem férfi vagy női vágy, hanem emberi igény. Hozzátette: ő maga mindig is vágyott gyermekre, feleségének azonban egy nőgyógyászati betegség miatt nem lehet babája. A pár arról is beszámolt, hogy egyszer már próbálkoztak a gyermekvállalással, Thomas Beatie azonban akkor elvetélt.

Mint mondta, annak ellenére, hogy épp gyermeket vár, férfi identitása szilárd. Tíz évvel ezelőtt operáltatta magát férfivé, de már akkor is tudta, hogy egyszer még szívesen szülne gyermeket, ezért olyan műtétet kért, amely nem zárta ki ennek lehetőségét.

Az oregoni férfi jelenleg hathónapos terhes, és jó apja szeretne lenni, miután megszüli gyermekét.

A műsorban egy nőgyógyász beszámolt arról, hogy a férfi tudatosan készült a gyermekvállalásra. Átoperálása óta rendszeresen kapott tesztoszteront, azaz férfi nemi hormont, két éve azonban ezt szüneteltette, így a terhesség idejére hormonszintje normálissá vált.

Címlapról ajánljuk
MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

MÁV-vezérigazgató a késésekről: rendkívül bosszantó, itt az ideje a felújításoknak

A tervek szerint jövőre megkezdődnek azok a vasúti pályafelújítások, melyek eredményeként a jövőben kevesebb késéssel közlekedhetnek a vonatok – mondta az InfoRádióban a MÁV-csoport vezérigazgatója. Hegyi Zsolt hozzátette: idén nyáron a balatoni vonalon is voltak komolyabb fennakadások, ezeken menetrendi átszervezéssel változtatna a vasúttársaság a 2025-ös főszezonban.

Karácsony Gergely: az én felelősségem az, hogy a város működését garantáljam

A főpolgármester várospolitikát fog képviselni, a frakciók pedig, úgy tűnik, hogy pártpolitikát akarnak képviselni a várospolitika farvizén – mondta Karácsony Gergely az InfoRádió Aréna című műsorában. Budapest főpolgármestere beszélt a közgyűlési többség megszerzésének a lehetőségeiről, a költségvetés nehézségeiről, a kormánnyal való viszonyáról és az autósüldözés folytatásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×