eur:
401.47
usd:
366
bux:
73707.74
2024. október 7. hétfő Amália

Pornó után jön a szexedzés

Pornóval és "szexedzéssel" próbálják rávenni a pandákat a párosodásra egy kínai tenyésztőközpontban, egyelőre mérsékelt sikerrel.

A pandapornót már kipróbálták, most "szexedzéssel" igyekeznek rávenni az állatokat az utódnemzésre a csengtui óriáspanda-tenyésztő központban. Ehhez egy almára és egy darab madzagra van szükség.

A madzagra kötött almát egy gondozó belógatja az adott példánynak, amely igyekszik megszerezni a finomságot, így kénytelen a két hátsó lábára állni. A gyakorlat célja, hogy erősödjön a hím pandák medence- és csípőizomzata, ami jól jöhet, ha szexre kerül a sor.

Az állatoknak pandapornót is vetítenek, vagyis videófelvételeket arról, ahogy két fajtársuk párosodik. Egyes tenyésztőközpontokban azt állítják, hogy ez meghozza a hímek kedvét, így nem véletlen, hogy az utóbbi évben sok pandakölyök jött a világra.

A módszerek furának tűnnek, de jól mutatják: Kína mindent megtesz annak érdekében, hogy megóvja a fajt a kihalástól. A kommunista országban jelenleg 239 panda él fogságban és 27 a világ különböző állatkertjeiben. A szabadon élő példányok száma 1560-ra tehető.

A szakértők persze nem csak efféle, különös módokon igyekeznek növelni a szaporulatot: megpróbálkoznak a vadonban magányosan élő pandák összeszoktatásával is. Besegítenek a természetnek is: sokszor, bár sikeres a nász, mégis megtermékenyítik a nőstényeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×