INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Újra Amerikát hódítaná meg George Michael

InfoRádió / MTI
A 45 éves George Michael 17 év után ismét Amerikával próbálkozik: bejelentette, hogy nyáron koncertkörútra indul az Egyesült Államokban és Kanadában.

A popsztár legnagyobb sikereit felvonultató Twenty Five album, amely Angliában már 2006-ban megjelent, április 1-jén Amerikában is piacra kerül.

A lemezcímet idéző "25 Live" elnevezésű turné június 17-én indul San Diegóban és a floridai Sunrise-ban ér véget augusztus 3-án. A megállók között lesz Atlanta, Las Vegas, Phoenix, Los Angeles, Seattle, Chicago, Dallas, Houston, New York, Boston, Toronto és Montreal.

A nyolcvanas években a Wham! együttessel befutott George Michael dalai közül eddig tíz lett listavezető az Egyesült Államokban (köztük három Wham!-szám és két duett is). Utoljára az Elton Johnnal előadott Don't Let The Sun Go Down On Me című 1991-es nótával állt a csúcson 1991-ben.

Az énekes egyébként a múlt hónapban kötött sokmillió dolláros szerződést a HarperCollins kiadóval önéletrajza megírására, amely állítólag már ősszel a boltokba kerülhet.

Az énekes hivatalos honlapja szerint eddig több mint 80 millió lemezt adott el világszerte. Pályafutása során olyan híres zenészekkel dolgozott együtt mint Elton John vagy Paul McCartney.

2006 végén George Michael, egy 1 órás koncertet adott 300 ember előtt Moszkvában, amiért 3 millió dollárt kapott. A szilveszteri "bulit" egy orosz milliárdos, Vladimir Potanin rendezte.

George Michael a valaha Oroszországban fellépett legjobban megfizetett művész címet is kiérdemelte, felülmúlva Christina Aguilérát, aki ugyancsak fellépett már Oroszországban, Andrei Melnichenko esküvőjén 2005-ben.

A popsztárról az elmúlt években rengeteg hír jelent meg, amelyek elsősorban drogfüggőségéről szóltak, több esetben kínos incidensek résztvevője lett drogfogyasztása miatt.

Viharos élete mellett, George Michaelt karitatív munkássága miatt is sokan elismerik, több alkalommal lépett fel George Bush vagy Tony Blair igazságtalan háborúpárti eszméi ellen.

A címlapról ajánljuk