INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Egy Mustang csodálatos élete

InfoRádió / MTI
Harmincnyolc év elteltével kapja vissza egy férfi ellopott Ford Mustangját Los Angelesben.

Eugene Brakke még 1965-ben vásárolta sportkocsiját, de még 5 évig sem használhatta, mert ellopták. Aztán évtizedekig nem hallott róla, nem is remélte, hogy valaha előkerül. Pedig ez történt. Brakke a napokban kaphatja vissza elveszett kedvencét, igaz, 300 ezer mérföldes (csaknem félmillió kilométeres) futásteljesítménnyel idősebb állapotban és más fényezéssel.

Az 1970 májusában ellopott Mustangot egy hónappal később egy akkori tinédzser, Judy Smongesky érettségi ajándékba kapta apjától, aki a kocsit egy használtautó-kereskedőtől vette.

A San Diegóban élő Judy négy évtizeden át ápolta-gondozta elegáns Mustangját, amelyről csak most tudta meg, hogy lopott. El akarta adni, és az eredetvizsgálaton derült ki, hogy a jármű "nem tiszta".

"Ez valóban az ő kocsija, még ha csak 4 évig is vezette, én pedig 38 évig" - mondta a hölgy az eredeti tulajdonosról.

Eugene Brakke nem volt elragadtatva attól, hogy arany színű Mustangját metálkékben láthatja viszont, a kocsi ráadásul már két generáljavításon is átesett. Viszont az immár oldtimerré avanzsált autó ma is kifogástalanul működik, hangja ugyanolyan csodálatos, mint új korában.

Judy Smongesky kijelentette: úgy érzi, akkor cselekszik helyesen, ha visszaadja eredeti gazdájának a Mustangot - de elvesztését valószínűleg meg fogja siratni.

A címlapról ajánljuk