eur:
401.32
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Veséivel együtt a donor személyiségét is megkapta

Egy brit nő állítása szerint "teljes személyiség-transzplantáción ment keresztül", miután új veséket kapott. Cheryl Jonhsont májusban műtötték meg, a sikeres operáció azonban nem várt mellékhatásokat hozott a 37 éves nő számára.

Az új vesék mellett a donor személyiségének egy részét is megkapta a rajta elvégzett transzplantációs műtét során - állítja egy prestoni nő.

1998-ban diagnosztizálták betegségét, és 2001-ben már elvégeztek egy sikertelen operációt a furcsa tünetekről beszámoló asszonyon.

A donor számos tulajdonságát átvette - állítja Jonhson. "Az első műtét után nem ismert rám a fiam: kezelhetetlen voltam és mozgékony, szóval nem önmagam" - mondta az asszony.

A második, sikeres operáció során egy 59 éves férfi veséit kapta meg az egyébként gondnokként dolgozó nő, s elmondása szerint még irodalmi ízlése is megváltozott.

"Mindig is szerettem olvasni, de a ponyvaregények helyett most klasszikusokat, Jane Austent és Dosztojevszkijt olvasok" - magyarázta Cheryl Johnson.

Az Amerikai Akadémia a sejtalapú emlékezeti jelenségek teóriájával magyarázza a transzplantáción átesett pánciensek körében megfigyelhető tüneteket.

Az elmélet magyarázatot adhat arra is, miként lett egy tériszonnyal küszködő nőből hegymászó, vagy egy a csokoládét utáló ügyvédből a barna édesség legnagyobb szerelmese az életmentő műtét után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×