eur:
399.91
usd:
361.9
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

A bekattant riporter és az egyház - az év internetes égései VIII.

Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legkínosabb internetes pillanataira. Ezek közül aligha maradhat ki a BBC televízió riporterének nyíltszíni őrjöngése a szcientológusokkal.

Fél percig üvöltözött idén májusban a BBC egyik riportere a kamera előtt a szcientológusokkal. Az egyház - amely tagjai között tudhat olyan világsztárokat, mint John Travolta, Anne Archer és Tom Cruise - azzal vádolja a BBC-t, hogy tüntetést szervezett, amelyen "halálos terrorista fenyegetés" is elhangzott.

A brit közszolgálati televíziónál természetesen tagadták, hogy a csatorna szervezte volna a tüntetést az egyház ellen - ezt a vádat a szcientológusok egy dvd-n fogalmazták meg.

"Miért tennénk ilyet? Már a feltételezés is abszurd" - állítja a vizsgálattal megbízott szerkesztő, Sandy Smith.

"Az agymosás bűn az emberiség ellen"

A szcientológusok a BBC riporterének kirohanásáról készült felvételt feltették a YouTube oldalára.

A felvételen John Sweeney azt üvölti az egyház egyik tagjának: "Figyeljen! Maga itt sem volt az interjú elején! Nem volt itt! Nem hallotta az egész interjút! Érti? Magára az interjú második felében hivatkozunk, nem az elején! Nem mondhatja azt, amit mond!". Az illető közben ugyanazt ismételgeti: "Az agymosás bűn az emberiség ellen".

"Bekattantam"

A BBC riportere elismerte, hogy hibázott, és dühkitörésével ártott a csatornának. "Ez volt a hetedik napom a szcientológusok között, és bekattantam. Úgy éreztem, hogy átmosták az agyamat" - tette hozzá.

A történet csattanója, hogy nem sokkal később a BBC is közzétett egy felvételt a YouTube-on, melyen a szcientológusok szóvivője hasonló kirohanást produkál - azaz jól látszik, hogy a videómegosztó egyre inkább központi szerepet játszik a modern PR-csatákban.

Címlapról ajánljuk
BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján kilenc mérkőzést rendeznek. Az első két mérkőzés kihagyott büntető mellett öngólokat is hozott. A késő esti programban szerepel a Liverpool–Bologna, a Lille–Real Madrid és az RB Leipzig–Juventus mérkőzés is.

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×