eur:
399.91
usd:
361.9
bux:
73059.71
2024. október 2. szerda Petra

A 2.0-ás politikus - az év internetes nyertesei IX.

Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes nyerteseire. A lap szerint nem vitás, hogy közéjük kell sorolni a brit konzervatív ellenzék fiatal vezérét, David Cameront is.

Egyre nagyobb előnnyel vezeti a népszerűségi listákat Nagy-Britanniában az ellenzéki Konzervatív Párt. A sikert nem utolsósorban a két éve elnöknek megválasztott David Cameronnak tulajdonítják az elemzők.

Az önmagát harcos környezetvédőnek és sportembernek (állítólag imád kerékpározni) valló 41 éves politikus ügyel arra, hogy nyilvánvalóvá tegye: igencsak figyel az internetes közösségre is.

Ennek egyik jele, hogy a legutóbbi pártkongresszuson David Cameron azzal lepte meg a küldötteket, hogy közölte: régóta várt beszédére készülve az egyik közösségi oldalon beütötte a nevét a keresőbe, hogy lássa, mi az emberek véleménye róla.

A konzervatív pártvezér olyan csoportokat talált, mint "David Cameron egy cukorfalat" (74 tag) és "Én lennék az egyetlen, aki nem bírja David Cameront?" (379 tag).

Még ha nem is biztos, hogy igaz a történet, akkor is jól mutatja, hogy David Cameron miként próbálja meg felépíteni a modern, hozzáértő politikus imidzsét.

Az egyre gyakrabban csak 2.0-ás politikusként definiált ellenzéki elnöknek ráadásul csak segít, hogy a technofóbnak tartott Gordon Brown kormányfő bevallottan nem nagyon ért az emberek nyelvén.

Címlapról ajánljuk
BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

BL élőben: Pályán a Liverpool, az RB Leipzig és a Real Madrid

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján kilenc mérkőzést rendeznek. Az első két mérkőzés kihagyott büntető mellett öngólokat is hozott. A késő esti programban szerepel a Liverpool–Bologna, a Lille–Real Madrid és az RB Leipzig–Juventus mérkőzés is.

Izraeli válaszcsapástól tart Irán - számba vettük a lehetőségeket

A zsidó államra mért tömeges rakétacsapás nem maradhat válasz nélkül - közölte Benjamin Netanjahu. Katonai elemzők most azt találgatják, vajon konkrétan mire gondolhatott az izraeli kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×