eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Véres rajtaütés a rendőrségi konvojon

Mexikóban hét rendőr meghalt, amikor fegyveresek megtámadták a konvojukat az ország középső részén fekvő Zacatecastól 48 kilométerre. A rendőrök három, emberrablással gyanúsított embert vittek az autókban.

A támadás során a gyanúsítottak közül kettőnek sikerült kiszabadulnia. A harmadik férfit Mexikóvárosba vitték, ahol szövetségi államügyész hivatala hallgatja ki.

Az agyonlőtt hét rendőr közül hat a helyi hatósághoz tartozott, a hetedik közlekedési rendőr volt. Rajtuk kívül két másik rendőr is megsebesült a támadásban.

A három állítólagos embercsempészt a nap folyamán vették őrizetbe, amikor a rendőrség megállított egy texasi rendszámtáblájú teherautót.

Ebben az incidensben az egyik túszt kimentették, egy most megszökött bűnözők egyik társát pedig lelőtték a rendőrök.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×