eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Leszámolás a tengerparton: "Az ellenség a házunkban van"

Mexikóban a hadsereg lefegyverezte egy település teljes rendőrségét, mivel a feltételezések szerint a hatóság több tagja együttműködik a kábítószer-csempészekkel.

Rasoraito Mexikó északi részén fekszik, közel az amerikai határhoz. A hatóságok gyanúja szerint a helyi rendőrség több tagja is kötődik a drogcsempész bandákhoz, ezért rendelték el a katonai akciót. Hasonló beavatkozásra került sor januárban a közeli Tijuanában is.

A rosaritói rendőröktől összesen kétszáz különböző fegyvert koboztak el a katonák, amelyeket most egyenként megvizsgálnak. A cél annak kiderítése, hogy használták-e bármelyiket is a városi rendőrfőnök ellen elkövetett korábbi merényletben, amelyben egy testőr életét vesztette.

Rájöttünk arra, hogy az ellenség a házunkban van, és emiatt meg kell tisztítanunk sorainkat. Szükségünk van arra, hogy megbízhassunk a rendőreinkben - mondta Daniel de la Rosa, Baja California állam rendőrfőnöke.

A kábítószer-kereskedő bandák hagyományosan erősek a határ mentén fekvő mexikói városokban, így Rosaritóban, a Tijuanától délre fekvő tengerparti üdülőhelyen is.

Felipe Calderon mexikói elnök az elmúlt egy évben 25 ezer katonát telepített a régióba és Michoacan államba.

Idén nagyjából 2.500 ember halt meg a rivális mexikói kábítószer-csempész bandák területfelosztó harcaiban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×