eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

A spicces államfő esete a csúcstalálkozón - az év internetes égései II.

Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes bukásaira. Feltétlenül ezek közé tartozik Nicolas Sarkozy esete a júniusi G8 csúcstalálkozón, ahol egy sajtótájékoztatón a francia államfő kissé spiccesnek tűnt.

Az év egyik politikai szenzációja volt az a felvétel, amely júniusban került fel az internetre és melyen a francia köztársasági elnök látható, kissé furcsa állapotban.

A bevallottan antialkoholista Nicolas Sarkozy a legfinomabban fogalmazva is meglehetősen bizonytalannak és mosolygósnak tűnt a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott megbeszélése utáni sajtótájékoztatón.

Az egyébként késve megkezdett tájékoztató elején Nicolas Sarkozy - kevés sikerrel - megpróbálta visszafojtani mosolygását, és láthatóan nem tudta, mit is mondjon a sajtó összegyűlt képviselőinek.

"Szeretnék, ha válaszolnék a kérdéseikre?" - fordult az újságírókhoz széles mosollyal az arcán. "Nos, vannak egyáltalán kérdések?" - tette hozzá.

Az akkor nemrég megválasztott francia elnök - akinek így értelemszerűen ez volt az első G8-csúcsa - a vállát vonogatta és sóhajtozott, miközben behelyezte a fülhallgatót.

Az esetről készült videó természetesen hetekig a legnagyobb szenzáció volt Franciaország-szerte, annak ellenére, hogy a francia tévétársaságok megtagadták a felvétel sugárzását.

"Nicolas Sarkozy egy Vlagyimir Putyinnal folytatott megbeszélésről érkezett és egyértelműnek tűnt, hogy nem csak vizet fogyasztott" - mondta az egyik jelenlévő belga újságíró, Eric Boever.

A francia sajtó azonnal védelmébe vette a francia államfőt és később Eric Boever is visszakozott, mondván: nem akarta azt sugallni, hogy Nicolas Sarkozy részeg volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×