eur:
398.81
usd:
360.11
bux:
74210.55
2024. október 2. szerda Petra

Majdnem börtönbe került a 12 éves fiú egy darab kolbász miatt

Ejtette a vádat a bíróság egy 12 éves brit fiú ellen, akit azért tartóztattak le a rendőrök még augusztusban, mert egy darab kolbászt vágott a szomszédjában lakó idős férfihoz.

A 12 éves fiút rendőrök vitték el augusztusban, miután egy 74 éves férfi, Michael Deegan azt jelentette, hogy a gyerek kővel dobta meg. Kiderült azonban, hogy a fiú nem követ hajított az idős ember felé, hanem egy darabka kolbászt.

A meghallgatások során világossá vált, hogy a fiú éppen kertjükben piknikezett a barátaival, amikor szóváltásba keveredett az egy kocsmából hazafelé tartó Michael Deegannel, majd hozzávágta a kolbászt. A nyugdíjas ezután tett feljelentést.

"Csak egy igazán kis darab kolbász volt - magyarázta a tanulási nehézségekkel küzdő, ezért speciális iskolába járó fiú. - Tudom, hogy nem kellett volna megtennem, de megint ordítani kezdett velem, ahogy szokott, így egyszerűen csak hozzávágtam."

Az ügyet vizsgáló bíró, Tim Devas szerint nevetséges, hogy a gyereket egy ilyen apróság miatt lecsukták.

"Ha a fiú úgy tett, ahogy állítják, akkor nagyon rosszul viselkedett. De a köz érdeke, hogy vádat emeljünk egy olyan 12 éves gyerek ellen, aki eldobott egy kolbászt?" - tette fel a bíró a költői kérdést.

Tim Devas felkérte az ügyészi hivatalt, hogy gondolja át a döntést, amely szerint folytatni kellett volna az ügyet; a vádat végül kedden ejtették.

Az ügyészség ugyanakkor figyelmeztette a gyereket, hogy ügyét újra elővehetik, ha ismét összeütközésbe kerül a törvénnyel.

A gyerek szülei, akik az első pillanattól viccnek tartották, hogy fiukat egy darab kolbász elhajítása miatt vád alá helyezték, kedden úgy nyilatkoztak: végre győzedelmeskedett a józan ész.

A gyerek letartóztatása, lecsukása, és az, hogy négyszer is meghallgatta a bíróság 10 ezer fontjába (356 ezer forint) került az adófizetőknek.

Címlapról ajánljuk

A Hezbollah újabb rakétatámadásokat indított Izrael ellen

A Hezbollah libanoni síita milícia újabb rakétatámadásai érték Észak-Izraelt az izraeli hadsereg (IDF) libanoni szárazföldi hadműveletének második napján, szerdán is - közölte az IDF.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×