eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Kényszerítették Pavarottit végrendelete megváltoztatására?

Egy olasz ügyvéd szerint a nemrég elhunyt Luciano Pavarottit második felesége kényszerítette, hogy megváltoztassa végrendeletét, rá hagyva 24 millió dollárnyi (4,2 milliárd forintnyi) amerikai vagyonát.

Meglepő állítással állt elő Luciano Buonanno olasz ügyvéd, aki szerint a szeptemberben elhunyt operaénekest, Luciano Pavarottit második felesége kényszerítette végrendelete megváltoztatására.

A 71 éves korában szeptember 6-án elhunyt énekes hat héttel halála előtt írta át végakaratát, feleségére, Nicoletta Mantovanira hagyományozva a becslések szerint 24 millió dollárt (4,2 milliárd forintot) érő amerikai ingatlanjait.

Az ügyvéd egy lapinterjúban most azt állítja: amikor hat héttel halála előtt meglátogatta Luciano Pavarottit Modena melletti otthonában, megkérdőjelezhető volt az énekes akarata.

Luciano Buonannónak az volt a benyomása, hogy Luciano Pavarotti nem tudja pontosan, mit is írt alá, ráadásul akármikor kérdezni szeretett volna, az ügyvédei közbevágtak.

"Az egyik, amire világosan emlékszem, hogy a ház úrnője milyen hűvös volt. Nagyon idegesnek tűnt" - jelentette ki az ügyvéd.

Másként vélekedik Luciano Pavarotti ügyvéde, Terri Robson: "Luciano Pavarotti nagyon intelligens ember volt és pontosan tudta, mit csinál, amikor meghozta ezeket a döntéseket".

Mekkora a hátrahagyott vagyon?

Pár napja a La Republica című olasz lap azt írta: hiába tűnt úgy, hogy több mint többszáz millió eurós örökséget hagyott hátra Luciano Pavarotti, az olasz tenor vagyona csak húsz millió euró (5 milliárd forint) körül van.

Az újság szerint a szeptemberben elhunyt tenor 18 millió eurós adósságot hagyott maga után. Luciano Pavarotti bankszámlája 11 millió eurós mínuszban van, ehhez jön még hétmillió euró visszafizetetlen kölcsön.

Kegyetlen harc a pénzért

A világhírű tenor szeptember eleji halála óta dúl a harc a 250 millió dolláros örökség körül. Silvio Vezzi közjegyzőt Pavarotti egyik, első házasságából származó lánya, Lorenza október elején utasította arra, hogy mutassa be a televízióban Luciano Pavarotti egyetlen, kézzel írt végrendeletét.

Lorenza arra is megkérte a közjegyzőt, hogy bizonyítékként mutassa be a dokumentumot a modenai bíróság előtt is, amely a vagyonról hivatott dönteni. A jelek szerint tehát folytatódik az elkeseredett háborúskodás a három idősebb lány és a tenor második felesége között.

Ez már Pavarotti harmadik előkerült végrendelete. Ez egyben a legrégebbi is, 2006. december 4-én készült - viszont az egyetlen, amelyet a világhírű tenor saját kezűleg írt.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×