eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Buszbaleset: a sofőr előzetes letartóztatását indítványozza a rendőrség

A rendőrség előterjesztést tesz az ügyészségen, hogy indítványozza annak a sofőrnek az előzetes letartóztatását, aki a szerdai bélmegyeri baleset során a járművet vezette - jelentette be a megye rendőr-főkapitányságának a vezetője sajtótájékoztatón csütörtökön, Békéscsabán.

"A busz vezetője, Cs. Tamás 41 éves vésztői lakos a kihallgatása során együttműködő volt, bizonyító erejű, őszinte beismerő vallomást tett" - mondta Gyurosovics József dandártábornok, majd hozzátette: a sofőr elismerte, hogy nem az út-és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedett.

A rendőrtiszt szerint "a sebesség helytelen megválasztása mindenféleképen szerepet játszott a balesetben". A buszban különben tachográf volt, annak műszaki vizsgálata folyamatban van.

"Pontosan meg fogjuk tudni állapítani azt, hogy a baleset időpontjában a gépjármű vezetője milyen sebességgel haladt" - jelentette ki.

A járművet időközben megvizsgálták műszaki szempontból is, és egyelőre a szakértő szóbeli közlése szerint a fék, a futómű, a kormány és a gumiabroncs megfelelő állapotban volt.

A sofőrnél sem alkohol, sem más bódítószer fogyasztását nem mutatták ki - tette hozzá.

A sajtótájékoztatón újságíróktól elhangzott, hogy egyesek állítólag láttak egy szemből, nagy sebességgel érkező, fehér színű autót, amelynek mozgása befolyásolhatta a baleset körülményeit, ám ezt az információt Szalay Zsolt, a békéscsabai kapitányság közlekedési osztályának vezetője nem erősítette meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×