eur:
396.6
usd:
359.93
bux:
71911.16
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Nem fogja elhinni: nők győztek az országos juhászversenyen!

Az Orciból érkezett Kiszlinger Henrietta nyerte meg a Szent György-napi Juhászversenyt, amelyet vasárnap huszonharmadik alkalommal rendezett meg Hódmezővásárhelyen a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Főiskolai Kara, az Agnuscoop Juhtenyésztő Egyesület és a Magyar Juhtenyésztők Szövetsége.

Az Európában is egyedülállónak számító hódmezővásárhelyi juhászverseny második helyezettje 2005 és 2006 legjobbja, a szentesi Kovács Erzsébet Ágnes lett.

Az ifjúsági kategóriában az első helyet a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakközépiskola Kovács Árpád-Baranyi János-Ruzsa László összetételű I. csapata szerezte meg, orrhosszal megelőzve az iskola II. csapatát, azaz Tóth Balázst, Pinkovics Márkot és Farkas Balázst.

Az ifjúságiak közül egyéniben is a vásárhelyi iskola diákjai diadalmaskodtak: az első három helyet Kovács Árpád, Baranyi János és Tóth Balázs szerezte meg. A Gregusos diákok felkészítője, Nádasdiné Dani Éva munkáját Andrikó-díjjal ismerték el.

A felsőoktatási kategóriában a csapatversenyt a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának csapata, Jenei János, Nagy Endre és Forrai Csaba nyerte meg, sőt ők egyéniben is szép helyezéseket értek el: Jenei János első lett, Forrai Csaba pedig a harmadik helyen végzett.

<

Juhászpihenő  (képgaléria)

A versenyzők a juhtenyésztés elméleti tudnivalói mellett gyakorlati ismereteikről is számot adtak: körmöltek, megbecsülték az állatok korát és testtömegét, sőt bemutatták a juhászat hagyományos öltözékeit, eszközeit, mondáit és táncait is.

A juhászverseny hagyományai közé tartozik, hogy a rendezvény legsúlyosabb látogatóját is díjazzák. Idén a 160 és fél kilogrammos Bálint László bizonyult a "legtekintélyesebbnek". A győztes a díj átvételekor elárulta, hogy hagyományos túrós puliszkával trenírozza magát, de a sört sem veti meg.

A versenyprogramon túl kirakodóvásár és kutyás bemutató szórakoztatta a Szent György-napi Juhászverseny több ezer látogatóját.

Címlapról ajánljuk
Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.10. kedd, 18:00
Sayfo Omar
a Migrációkutató Intézet kutatásvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×