eur:
393.8
usd:
355.34
bux:
72297.19
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Férje hamvaiból csináltat gyémántot

Az apja hamvaiból készült gyémánttal vonult be esküvőjére egy brit menyasszony. Az özvegy csináltatott szintetikus ékkövet halott férje földi maradványaiból.

Mick Egan tavaly halt meg agyvérzésben, felesége pedig úgy döntött, nem elég számára egy sírbolt vagy egy urna, amelynél emlékezhet a férfira: valami különlegesre vágyott.

Susan ezért úgy döntött, hogy férje maradványaiból gyémántot készíttet. "Azt hiszem, tetszett volna neki az ötlet" - mondta.

Apjával vonult a templomba

Az ékkövet egy szintetikus gyémántok gyártásával foglalkozó amerikai cég készítette el 24 hét alatt. A furcsa emlék épp egy nappal a férfi lányának esküvője előtt érkezett meg a családhoz.

"Nagyon érzelmes pillanatok voltak, de jó érzés töltött el: boldog voltam, hogy így történt, mert legalább volt velem valami az apámból, amit magammal vihettem, amikor bevonultam a templomba" - emlékezett vissza Celeste.

A szintetikus ékkő különleges eljárással készül. A szakértők kivonták Mick Egan hamvaiból a szenet, majd magas hőmérsékleten grafitot állítottak elő belőle. Ezután nyomásnak tették ki, így nyers gyémánt jött létre, amelyet aztán a család kedve szerint csiszolnak.

Kék, mint a szeme

"Kéket csináltattunk, mert ilyen színű volt a férjem szeme. Nem gondoltam volna, hogy ilyen gyönyörű lesz" - mondta az özvegy.

"Õ most már az én gyémánt kedvesem. Helyes volt, hogy megtettük. Sokat jelent, hogy már örökre velem marad" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Hegedűs D. Géza, a Nemzet Színésze: én így élek, így dolgozom és így vagyok boldog

Tizenkét szerepe van ma is a Nemzet Színészévé megválasztott Hegedűs D. Gézának, aki immár fél évszázada a Vígszínház tagja. Gyerekként minden zsebpénzét színházra költötte, mígnem az építőipari technikumból el nem küzdötte magát a Színműig. Pályája harmadéves főiskolai hallgatóként már be is indult, és aligha lesz egyhamar vége ilyen munkatempóban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 18:43
×
×
×
×