eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meg akarták büntetni, mert a szemetesbe dobta a szemetet

Egy brit férfit 50 fontra, vagyis több mint 18 ezer forintra akart megbüntetni a helyi önkormányzat, mert bedobott egy utcai szemetesládába két reklámlevelet. A hatóságok azzal indokolták a büntetést, hogy a két levél háztartási szemétnek számított, amit tilos az utcai szemetesekbe dobni.

Andy Tierney éppen a kocsijához tartott, amikor a postás átadott neki két reklámlevelet. A férfi útközben ki is bontotta a leveleket, majd bedobta őket egy utcai szemetesládába.

Az önkormányzat a levelek címzése alapján azonosította, és így szabta ki rá az 50 fontos büntetést, mivel a két levél szerintük háztartási hulladéknak minősül.

A háztartási szemetet pedig tilos az utcai szemetesekbe dobni, mert azok a járókelők kis méretű hulladékai számára vannak fenntartva.

A BBC tudósítása szerint végül az önkormányzat elállt a büntetéstől. Lépésüket azzal magyarázták, hogy eredetileg azt hitték: a levelekkel együtt más szemetet is kidobott Andy Tierney.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×