eur:
396.85
usd:
355.49
bux:
74625.63
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: LordRunar/Getty Images

Így még sosem fújt a szél – grafika

Csütörtökön megdőlt a fővárosi szélrekord.

A Hungaromet Zrt. tájékoztatása szerint csütörtökön a Magyarországtól északnyugatra örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással meleg levegő érkezett a Kárpát-medence fölé. A délutáni nyárias hőmérsékletek mellett az ország nagy részén megerősödött, a Dunántúl északi felén, illetve a főváros térségében viharossá fokozódott a délnyugati szél.

Hozzátették: a János-hegyen óránkénti 87,8 kilométeres, erősen viharos széllökés is előfordult, amivel a fővárosban új napi szélrekord született. A korábbi rekord óránkénti 74,9 kilométer volt, amit Budapest Örsöd, illetve Budapest Országút állomásokon mértek.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Felszállt a kínai sárkány: most lehet rajta nagy pénzt keresni?

Felszállt a kínai sárkány: most lehet rajta nagy pénzt keresni?

Óriási gazdaságélénkítő csomagot jelentett be a héten a kínai jegybank és a kormány. Kínának szüksége is van erre, hiszen a gazdasági növekedés lassul, az eddigi növekedési modell már a határait feszegeti. Az ország részvénypiaca évek óta csak szenved, azonban hosszú ideje most először talán látszik a fény az alagút végén és eljöhet e trendszerű részvénypiaci emelkedés Kínában is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×