eur:
396.51
usd:
354.08
bux:
74785.78
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Láng István, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója az árvíz elleni védekezésről tartott sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2024. szeptember 21-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Még javában tart a védekezés, de máris új feladatot ad az árvíz

A dunai árhullám lassú levonulását követően újabb, fontos feladat vár a folyam mentén élőkre.

Mint azt a Láng István az Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője az árvízvédelmi operatív törzs tanácskozása után közölte, új feladat vár a védműveken dolgozókra. Még pedig az, hogy az árhullám elvonulását követően elbontsák az ideiglenes gátakat, töltéseket. Különösen a a homokzsákok kiürítése lesz lesz nehéz feladat mivel eddig ezekből majdnem két milliónyit használtak fel a védekezéshez.

Mivel a megáradt Duna vize szennyezett, ezért a a zsákok és a bennük lévő homok is veszélyes hulladéknak minősül. Ezért az esetleges fertőzés veszély miatt kell ügyelni a a zsákok kiürítésekor. Ugyanakkor a főigazgató arra kért mindenkit, hogy ha tud, akkor ugyanúgy jelentkezzen önkéntes munkára a védművek szétbontásához, mint ahogy tette, amikor az árvíz elleni védekezésről volt szó.

Címlapról ajánljuk
Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Hetvenedik születésnapja alkalmából „megbocsátott” Angela Merkelnek Friedrich Merz

Egy virágcsokorral igyekezett bizonyítani Friedrich Merz, hogy már nem neheztel Angale Merkelre. A korábbi, tizenhat évig regnáló kancellárt ugyanis a CDU jelenlegi elnöke, egyben kancellárjelöltje köszöntötte 70. születésnapja alkalmából. Igaz, a CDU székházában tartott ünnepség kissé megkésett, mivel az ünnepelt július 17-én töltötte be a kerek életévet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×