eur:
392.7
usd:
355.33
bux:
72865.31
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Getty Images

Fontos korlátozást oldottak fel a hőség miatt

Rövidül a kamionstop.

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása 2024. augusztus 31-én szombaton 15 órától szeptember 1-jén vasárnap 22 óráig lett volna érvényben, a kamionstopot a kiemelkedően magas hőmérséklet miatt azonban az éjszakai időszakban szombat 22 óra és vasárnap reggel 6 óra között felfüggesztik.

A felforrósodott vezetőfülkében várakozás nemcsak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is. A hétvégi forgalomkorlátozás feloldását a szállított áruk minőségének megőrzése, az árukárok megelőzése, a termékek mielőbbi célba juttatása is indokolja – olvasható az Építési és Közlekedési Minisztérium közleményében.

(OS)

Címlapról ajánljuk
Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Megvan, milyen referenciához köthetik a magyar minimálbért

Hároméves megállapodás körvonalazódhat a minimálbérről és a bérminimunról a munkavállalók és a munkaadók között. Utóbbiak nyitottak arra, hogy a bérminimum európai sajátosságot jelentő magyar feltételei valamilyen formában megmaradjanak. A kormány szeptember 18-án száll be az egyeztetésbe.

Szakszervezet: ebben a formában elfogadhatatlan a munkaalkalmassági orvosi vizsgálatokról szóló rendelet

Több fontos, stresszel és veszélyekkel együtt járó munkakörben, szakágazatban szeptembertől már nem lesz kötelező a foglalkozás-egészségügyi alkalmassági vizsgálat – mondta az InfoRádióban a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. Zlati Róbert úgy véli, a korábbi szabályokhoz képest visszalépés az új rendelettervezet, amely szerinte alkotmányellenes is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Hamarosan megérkezhet az első szállítmány a majomhimlő elleni vakcinából Kongóba

Hamarosan megérkezhet az első szállítmány a majomhimlő elleni vakcinából Kongóba

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO vezetője pénteken bejelentette, hogy a Kongói Demokratikus Köztársaság (KDK) várhatóan "a következő napokban" megkapja az első szállítmányt az majomhimlő (mpox) elleni vakcinákból. A WHO augusztus 14-én globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett, miután felismerte az mpox-fertőzések új hullámát, különös tekintettel a KDK-ban és a környező országokban terjedő Clade 1b törzsre - számolt be a Deutsche Welle.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×