eur:
393.63
usd:
351.68
bux:
72949.64
2024. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia
Hot summer day and forty degrees Celsius on a thermometer. Thermometer in summer day shows high temperature degree with sun in background.
Nyitókép: Getty Images

Csak a szél hozhat némi enyhülést a hőségben - magasabb szintű figyelmeztetéseket adtak ki

Hétfőn jön egy hidegfront, de nem sok látszatja lesz. Marad a hőségriasztás is, de változott a legmelegebb területek térképe.

Vasárnap sok lesz a napsütés, a délután második felében és este északnyugaton és nyugaton gomolyfelhők törhetnek a magasba, de csak elszórtan alakulhat ki ezeken a tájakon futó zápor, esetleg zivatar. Nyugaton és északnyugaton élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél, de keleten és délkeleten is számítani kell élénk északkeleti széllökésekre. Hajnalra 13 és 23 fok közé hűl a levegő, majd

délután 32-38 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban

- írja az Időkép.

A HungaroMet szombaton még csak négy vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést a magas napi középhőmérséklet miatt (27 Celsius-fok felett), vasárnap Somogy vármegyével már ötre bővült a narancssárga régiók száma. Az ország szinte egészére citromsárga az előrejelzés, azaz 25 foknál magasabb középhőmérséklet várható.

Hétfőn egy száraz hidegfront hatására sokfelé élénk, nyugaton, északnyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél, de csak kevés helyen lehet futó zápor, esetleg zivatar. Nyugaton és északnyugaton 28-31, máshol 32-37 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban.

Kedden a napsütést már gyakrabban zavarhatják magasba törő gomolyfelhők, és több tájegységünkön is előfordulhatnak futó záporok, zivatarok. Továbbra is sokfelé élénk, helyenként erős lesz az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 38 fok között alakul, délkeleten és délen várható a legnagyobb hőség.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre van kilátás, Sokfelé élénk, helyenként erős lehet az északkeleti, illetve az északi szél. Délutánonként 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők.

Címlapról ajánljuk

Néhány tanszer ára szabályosan kilőtt

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az áltagos éves infláció felett emelkedett a tanszerek ára Magyarországon. Most ősszel - a két évvel korábbihoz képest - csaknem 40 százalékkal drágábban lehet beszerezni az iskolában szükséges eszközöket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×